sâmbătă, 20 aprilie, 2024

De ce trebuie sa bem apa inainte de cafea si ceai?

Distribuie:

Publicat:

Cafeaua si ceaiul sunt bauturile care cresc nivelul de energie si ne ajuta sa ne concentram. Insa, in anumite culturi, oamenii beau cafea sau ceai seara, cand se simt fara putere sau cand nu se mai pot concentra la ceea ce muncesc.

Dar, ca in majoritatea cazurilor, exista pareri pro si contra. Unele studii arata ca consumul de cafea sau ceai in mod regulat dauneaza sanatatii, dar altii cercetatori afirma ca atat ceaiul cat si cafea au beneficii asupra sanatatii.

De exemplu, se spune ca prin consumul de cafea este provocata aciditatea, dar tot ea este cea care stimuleaza memoria. Iar ceaiul are capacitatea de a preveni cancerul, dar poate provoca ameteli si arsuri la stomac. Putem spune ca aceste doua bauturi sunt sanatoase intr-o oarecare masura, dar atunci cand sunt consumate in mod excesiv, ele pot afecta sanatatea. 

Insa, potrivit unui studiu recent, este foarte important sa se bea apa inainte de a consuma aceste bauturi. Inainte de a spune de ce trebuie sa bei un pahar de apa inainte de a bea ceai sau cafea, trebuie mai intai sa aflam mai multe despre componentele lor. Cafea este facuta din boabe de cafea, iar ceaiul din frunze de plante medicinale, in general. Insa, ambele contin un compus cunoscut sub numele de cofeina, care este o substanta capabila sa stimuleze energia. Dar consumul excesiv de cofeina poate avea efecte negative asupra sanatatii, provocand anxietate si afectiuni cardiovasculare.

Expertii spun ca apa bauta inainte de ceai sau de cafea ajuta la diluarea continutului concentrat de cofeina si la minimizarea efectelor daunatoare. In plus, cafeaua are un nivelul de pH 5 si ceaiul 6. Valoarea de pH a oricarei substante indica nivelul de aciditate, iar cafea si ceaiul se incadreaza in gama acida. Cand consumam bauturi care au nivelul de pH atat de mare, ne putem confrunta cu reflux de acid gastric, care poate cauza afectiuni precum gastrita, arsuri, ulcer, cancer de colon sau pot deteriora pereti stomacului. Asadar, apa bauta inainte minimizeaza activitatea acida care are loc in stomac, mentinandu-ne astfel sanatoase.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img