vineri, 19 aprilie, 2024

De necrezut! Guvernul da frau liber vanzarii tarii! Romania se cumpara la hectar!

Distribuie:

Publicat:

De la 1 ianuarie 2014 s-a liberalizat cumpararea de terenuri in Romania, dar statul si-a pastrat dreptul de preemptiune asupra viitoarelor vanzari. Cu toate acestea, statul roman sta si se uita cum Romania este cumparata de straini bucata cu bucata si nu misca un deget in acest sens.

Pana la finele lunii septembrie 2017 au fost emise peste 34.000 de avize de vanzare, pentru peste 100.000 de oferte de vanzare a circa 110.000 hectare de terenuri agricole.

Pentru toate aceste terenuri, statul avea drept de preemptiune, dar nu si l-a exercitat. Un document oficial al Ministerului Agriculturii, datand din aceasta luna, indica insa faptul ca statul roman nu si-a utilizat dreptul de preemptiune nici macar pentru un hectar sau o exploatatie de cateva hectare, in ciuda faptului ca, de-a lungul timpului, lideri politici, atat de la putere, cat si din opozitie, dar si detinatorii portofoliului de ministru al Agriculturii s-au plans ca cetatenii straini ajung sa controleze suprafetele agricole din Romania, informeaza Profit.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img