sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Decizia Mitropoliei Moldovei in cazul episcopului de Husi, acuzat de relatii homosexuale . VEZI INTREAGA DECLARATIE

Distribuie:

Publicat:

Situatia continua sa fie foarte tensionata in ce-l priveste pe Episcopul ortodox de Husi, PS Corneliu, acuzat de relatii homosexuale. Episcopul de Husi poate ramane in continuare in functie si poate sluji pana la terminarea anchetei, potrivit ultimului anunt facut de Mitropolia Moldovei:

“Am vizionat inregistrarea pe care am primit-o in cursul dupa-amiezii de sambata, de la redactia ziarului CanCan. Sunt lucruri urate pe acea inregistrare, in contradictie totala cu morala crestina, iar dintre personajele pe care le-am vizionat acolo, daca expertiza de specialitate va considera ca sunt imagini reale si nu trucate, unul pare a fi Episcopul Husilor”. 

Intrebat daca pare sau este chiar episcopul de Husi, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei a declarat ca nu stie daca este el, insa ca “chipul seamana cu episcopul Husilor”.

“Celalalt personaj este o persoana pe care nu o cunosc, nu pare a fi minor, pare a fi major” .

“Urmeaza, in conformitate cu prevederile staturare si regulamentare bisericesti, ca aceasta situatie sa fie inaintata Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Romane. Sinodul permanent va face propuneri catre Sfantul Sinodul al Bisericii Ortodoxe Romane.”

Potrivit vicarulul administrativ al Mitropoliei Moldovei, au existat discutii cu Inaltpreasfintitul Teofan, iar deocamdata din partea Episcopului de Husi nu a venit o solicitare de autospendare.

“Va trebui intreprinsa o cercetare mai amanuntita asupra acestei situatii, avand in vedere declaratia data de Episcopul Husilor in fata Sinodului Mitropolitan de vineri, prin care el considera ca acuzatiile care i se aduc nu au suport real si imaginile prezentate sunt false. Pe de alta parte, exista aceasta inregistrare. Va trebui, cum spuneam, o investigatie mai amanuntita, iar in urma ei se vor trage concluzii. Daca ceea ce am vizionat astazi este real, cu certitudine, Episcopul Husilor va fi caterisit.

“Marian Timofte a explicat jurnalistilor ca, pana la luarea unei decizii de catre Sfantul Sinod, Cornelui Barladeanu poate sa sluji.”

“Tot acesta a explicat ca o declaratie va fi luata in curand si ca imaginile vor fi expertizate de specialisti. Inregistrarea in care ar aparea Episcopul de Husi are 18 minute, timp in care se aud vocile celor doua persoane, dar continutul nu este clar.”

“Vocea, de asemenea pare a fi a lui”, a declarat Timofte. “Chiar daca ar fi savarsite cu ani in urma, un asemenea comportament si asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericala la orice nivel de slujire.”
Intrebat daca discutiile sunt cu tenta sexuala, Marian Timofte a raspuns afirmativ.

“O ancheta ar putea sa inceapa si la Seminarul Teologic de la Husi. De asemenea, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a declarat ca nu a fost primita nicio solicitare “asumata de cineva”, care sa fi atentionat Mitropolia despre ce se intampla la Seminarul de la Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img