vineri, 19 aprilie, 2024

Decizie-soc a Bisericii Ortodoxe Romane. Data unei sarbatori importante a fost mutata. Sute de romani sunt vizati

Distribuie:

Publicat:

In acest an, Sfantul Gheorghe nu va mai fi sarbatorit in 23 aprilie. Biserica Ortodoxa Romana a anuntat ca data acestei sarbatori a fost schimbata de urgenta. Sfantul Sinod al BOR explica decizia, scrie Tribuna.

Ziua de Sfantul Gheorghe, una dintre cele mai importante sarbatori religioase de peste an, celebrata in mod normal pe 23 aprilie, va fi mutata pe 29 aprilie, motivul fiind Saptamana Patimilor. Sfantul Sinod a decis mutarea acesteia pe 29 aprilie, a doua zi dupa Inviere. Nu este pentru prima data cand data acestei sarbatori este mutata.

"Sfantul Gheorghe a fost unul dintre marii credinciosi ai omenirii, iar cinstirea lui este motive de sarbatoare si bucurie. Anul acesta, 23 aprilie pica in perioada in care crestinii ortodocsi se afla in Saptamana Patimilor. In consecinta, s-a decis ca toti purtatorii numelui acestui sfant sa isi celebreze onomastica pe 29 aprilie, dupa iesirea din Postul Pastelui. Astfel de situatii au mai existat in trecut si este o decizie cat se poate de normala a bisericii", au anuntat reprezentantii BOR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img