joi, 18 aprilie, 2024

Declaratia care ne da FIORI! Inca un copil bolnav de rujeola a MURIT

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sanatatii Florian Bodog a anuntat marti ca un alt copil a murit de rujeola. Romania se confrunta de la inceputul anului cu o epidemie de rujeola, fiind cauzata de lipsa vaccinarii.

Este vorba despre o fetita de 9 ani suspectata de rujeola, care a fost internata initial la Spitalul de copii din Timisoara, dupa care a fost transferata la Spitalul Judetean din Timisoara, unde starea s-a agravat, necesitand ventilatie mecanica. A decedat in data de 28 aprilie“, a declarat Florian Bodog.

In ceea ce priveste vaccinurile, ministrul Sanatatii a dat asigurari ca in aceasta saptamana vor intra 10 mii de doze, urmand ca saptamana viitoare sa ajunga alte 110 mii de doze de vaccin.
Asa cum am spus, in aceasta saptamana va intra prima cantitate de ROR, adica cele 10 mii de doze pe care le-am colectat de la toate depozitele din tara si pe care le-am notificat si distribuitorii au raspuns apelului nostru. Aceste doze sunt asteptate sa ajunga la directiile de sanatate publica in aceasta saptamana, iar celelalte 110 mii de doze vor ajunge in saptamana care urmeaza.“, a continuat Florian Bodog.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img