vineri, 19 aprilie, 2024

Declaratie BOMBA a unui fost ministru al Educatiei: “Cine naiba va impiedica sa faceti cursuri atractive?”

Distribuie:

Publicat:

Un fost ministru al Educatiei starneste reactii contradictorii si dezbateri aprinse printr-un mesaj dur adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar. Daniel Funeriu, ministru al Educatiei in Guvernul Boc, le transmite profesorilor ca pot sa-si faca materiile predate atractive pentru elevi, indiferent de programa sau orar.

“Gata, m-am enervat: draga profesor genial care nu esti lasat sa iti faci treaba: cine naiba te impiedica sa faci o lectie atractiva, fie si putin pe langa programa? Vine inspectorul sa te bruieze, ministrul te suna sa te ia la rost, parintele sa te certe? Sau nu o faci pur si simplu pentru ca n-ai avut chef sa te pregatesti pentru acea lectie?”, scrie Funeriu pe Facebook.

Statusul lui Daniel Funeriu a strans peste 700 de like-uri, zeci de distribuiri si zeci de comentarii. Daca unii comentatori au aprobat mesajul, altii au sustinut ca profesorii sunt insuficient motivati financiar pentru a depune un asemenea efort.

In dezbatere au intrat si profesori, inclusiv din mediul universitar, cum este Mihaela Miroiu, profesor la SNSPA. “Draga Daniel, nu cred ca asta e problema. Cea a ingerintelor. Am predat stiinte sociale si filozofie fara programa si carti, in anii 80. Nici nu voiam sa le deschida. Dar nu putem cere nici talent, nici vocatie. Majoritatea oamenilor, in orice domeniu, sunt mai degraba functionari care trateaza lucrurile algoritmic. Deci, daca algoritmul e prost…”, a comentat profesorul de stiinte politice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img