vineri, 29 martie, 2024

Deficitul comercial al Romaniei s-a majorat la 11,344 miliarde de euro, în primele 11 luni din 2017 (INS)

Distribuie:

Publicat:

Avertizare meteo! Cod galben de fenomene periculoase in 16 judete emis in aceasta dimineata de meteorologi. Soferii sunt sfatuiti sa circule cu atentie si sa respecte regulie de circulatie. Meteorologii au emis, marti dimineata, mai multe atentionari cod galben de ceata pentru 16 judete, fenomenul determinand scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. Codul galben de ceata este valabil pana la ora 10.00. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfasoara ingreunat din cauza cetii dense.

Pana la ora 10.00, se manifesta ceata, dar se semnaleaza si burnita, in Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea, Dolj, Arges si Dambovita. Cod galben de ceata este, pana la ora 10.00, si in judetele Alba, Maramures, Cluj, Salaj si Bistrita-Nasaud.

 Incepem anul cu vesti proaste. Ce se intampla cu pretul gazelor de maine

S-au scumpit gazele naturale pentru consumatorii casnici, iar facturile vor creste din 10 ianuarie cu pana la 20 de lei in medie, pe luna, pentru perioada de iarna. Autoritatea de Reglementare in Energie a anuntat ca, la solicitarea furnizorilor, a acceptat majorarea uneia dintre celei mai importante componente de pe factura consumatorilor casnici.

”Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobata in sedinta Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017. Ulterior, furnizorii au solicitat cresterea acestei valori datorata cresterii preturilor cu achizitia gazelor naturale din productia interna, in conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG. Solicitarile furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat intre 0,8-1,1 bani/kwh. ” – se arata intr-un comunicat al ANRE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img