joi, 28 martie, 2024

Degete umflate, simptomul care poate semnala anumite boli: Cand arata ca ai probleme cu rinichii

Distribuie:

Publicat:

Să ai degetele sau mâinile umflate de obicei e ceva inofensiv, dar uneori acesta este un simptom care poate semnala anumite boli.

Aveți dureri de artrită, iar inflamația articulațiilor face ca degetele să se umfle și să semene cu niște cârnați. Sau poate ați mâncat ceva prea sărat, iar acum verigheta sau inelul sunt blocate pe deget. E posibil să fie doar o reacție temporară.

Degetele se umflă din multe motive și multe dintre ele sunt inofensive. Dar, uneori, umflăturile, cunoscute medical sub numele de dactilită, indică stări de sănătate mai grave, adică boli. Iată câteva dintre cauzele frecvente ale degetelor umflate și când trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră:

1. Afară este foarte cald

Căldura face ca vasele de sânge să se extindă, ceea ce permite ca mai multă căldură fie eliminată prin piele, astfel încât organisul să se răcorească. Pe măsură ce vasele se dilată, o parte din lichidul din ele se poate scurge în țesuturile moi și poate provoca umflături. Dar acest tip de umflare tinde să dispară pe măsură ce vă folosiți mâinile și vă continuați activitatea obișnuită. Dar, dacă observați umflături numai în mâini și degete (și nu în picioare), însoțite de durere sau de o aderență slabă, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră, recomandă dcmedical.ro.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img