vineri, 29 martie, 2024

Dementa: hai sa vorbim despre ea!

Distribuie:

Publicat:

Demența afectează peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume. În România este estimat un număr de 300.000 de persoane afectate de demență. O persoană din lume dezvoltă demență la fiecare 3 secunde. Se estimează că numărul persoanelor care suferă de demență se va tripla la nivel mondial, ajungând la 152 de milioane până în 2050.

Aproape 80% din publicul larg este îngrijorat de dezvoltarea demenței la un moment dat și una din patru persoane consideră că nu putem face nimic pentru a preveni demența.

Stigmatizarea și atitudinile negative din jurul demenței persistă nu numai în România, ci în fiecare țară din lume și de aceea trebuie să continuăm să vorbim despre demență și în timpul pandemiei de COVID-19.

Demența este o boală, dar și o „pedeapsă” pentru mulți care suferă de ea

Pe 21 septembrie este celebrată la nivel global Ziua Mondială Alzheimer, zi dedicată creșterii gradului de conștientizare a acestei afecțiuni, de a recunoaște impactul ei, dar și de a acționa în sprijinul celor afectați.

Prin campania intitulată Hai să vorbim despre demență!, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN Romania) își dorește creșterea gradului de conștientizare cu privire la grupul care este cel mai susceptibil să se confrunte cu simptomele severe ale COVID-19, precum și cu izolarea socială.

Prin intermediul campaniei se dorește atenuarea fricii celor afectați și a stigmei asociate, dar și încurajarea oamenilor să caute informații, sprijin și sfaturi – lucru extrem de necesar în timpul pandemiei globale COVID-19.

CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img