vineri, 19 aprilie, 2024

Demisie soc in Australia

Distribuie:

Publicat:

Presedinta Parlamentului din Australia, Bronwyn Bishop, si-a dat demisia dupa ce a fost acuzata ca a mers pe gratis cu elicopterul. Dupa ce cheltuielile de calatorie ale acesteia a stranit un val de controverse in randul opiniei publice, premierul Tony Abott a anuntat ca va reexamina indemnizatiile clasei politice.

Fosta presedinta ar fi folosit bani publici pentru efectuarea unor calatorii. Mai precis aceasta ar fi utilizat 5.000 de dolari australieni, 3.300 de euro, pentru o deplasare de 80 km cu elicopterul, in cadrul unei operatiuni politice de colectare a fondurilor.

Bronwyn Bishop, aflata in functie din 2013, a declarat ca a demisionat “din iubire si respect pentru institutia parlamentara si pentru poporul australian”.

Premierul a anuntat ca aceasta nu e o problema individuala, ci vizeaza intreg sistemul, fiind necesara o “revizuire fundamentala” a cheltuielilor si a indemnizatiilor parlamentare. Totodata el a precizat ca suma destinata calatoriei cu elicopterul va fi rambursata cu 25%, calificand cheltuiala ca fiind ridicola.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img