vineri, 26 aprilie, 2024

Deputata de Vaslui, Ana Birchall, actual ministru al Justitiei someaza CSM

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, someaza Consiliul Superior al Magistraturii sa transmita ministerului in regim de urgenta punctul de vedere al institutiei legat de raportul GRECO. Birchall a spus ca a asteptat si asteapta opinia institutiei, care "se pare insa ca era preocupata de modificarea Legii ANI".

Ana Birchall a avut miercuri dimineata o prima iesire publica de la anuntul Liei Savonea privind sesizarea CCR pe tema unui conflict de natura constitutionala cu ministrul Justitiei.

Aceasta a spus ca CSM, condus de Lia Savonea, ” a uzurpat atributiile Ministerului Justitiei” prin faptul ca a trimis la Senat un proiect de lege prin care sotii si sotiile magistratilor ar scapa de obligatia declararii veniturilor.

Birchall a cerut CSM sa transmita in regim de urgenta Ministerului Justitiei opinia CSM privind raportul GRECO, pentru analiza pe care ministerul o face in acest sens.

Ministrul Justitiei a formulat acesta solicitare catre Consiliul Superior al Magistraturii inca din vara si spune ca se pare ca CSM era preocupat insa sa modifice Legea ANI.

 "Solicit CSM sa ne transmita in regim de urgenta punctul de vedere pentru aceasta analiza. (…) Daca nu, o sa dau publicitatii analiza pe care am intocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la institutiile care ne-au transmis si de toate asociatiile profesionale”, a declarat Ana Birchall.

„CSM era preocupat sa modifice Legea ANI uzurpand atributiile Ministerului Justitiei trimitand direct la Comisia din Senat. Am solicitat, in scris, clarificari. (…) Sa ne transmita, in regim de urgenta, punctul de vedere al CSM, privind aceasta analiza. Este datoria mea, in calitate de ministru al Justitiei, sa apar atributiile si reputatia Ministerului Justitiei. Daca nu, voi da publicitatii analiza pe care am intocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la institutiile care ne-au transmis si toate asociatiile profesionale”, a adaugat Ana Birchall.

Citeste mai mult: adev.ro

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img