marți, 16 aprilie, 2024

Deputatii au adoptat in unanimitate proiectul care incurajeaza consumul de fructe proaspete in scoli

Distribuie:

Publicat:

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, in calitate de for decizional, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli.
Proiectul de lege prevede ca sumele aferente consumului de fructe proaspete in scoli se suporta din bugetele locale ale judetelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti.
Proiectul de lege stipuleaza ca fructele proaspete distribuite elevilor/prescolarilor, perioada si frecventa distributiei, limita valorii zilnice elev/prescolar, precum si fondurile necesare pentru distributia de fructe se stabilesc si se actualizeaza anual prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si tarifelor.
De asemenea, se prevede ca limita valorica cuprinde pretul integral de achizitie a fructelor proaspete, inclusiv taxa pe valoare adaugata, cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestora, dupa caz.
Proiectul stupuleaza ca presedintii CJ, respectiv primarii sectoarelor, au obligatia de a urmari si a verifica buna desfasurare a procesului de aprovizionare, iar directorii unitatilor de invatamant raspund de respectarea conditiilor de igiena privind distributia fructelor proaspete catre elevi/prescolari.
Proiectul de lege modifica si completeaza OUG nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, vizand stabilirea modalitatilor de finantare ale acestui program si beneficiarii acestuia.
In cadrul dezbaterilor, deputatii din Comisia de invatamant au adoptat un amendament care prevede faptul ca, incepand cu anul scolar 2016 – 2017, de prevederile OUG nr. 24/2010 beneficiaza si prescolarii din gradinitele de stat autorizate/acreditate si particulare acreditate. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img