vineri, 29 martie, 2024

Deputatul Bogdan Cojocaru: P.N.L. sau politica falimentului national premeditat

Distribuie:

Publicat:

Deputatul iesean, Bogdan Cojocaru are o reactie de ultima ora in legatura cu balbaielile pe care PNL le face! Acesta mentioneaza ca PNL practica o politica a falimentului national:

” Recentele realitati ale politicii sustinute de personajele obscure de la Palatul Victoria ingrijoreaza in modul cel mai serios. Biciuiti de la spate de catre presedintele Johannis, premierul tarii, ministrul muncii si ministrul finantelor dezvaluie o realitate crunta care nu poate fi analizata decat ca o iesire in decor.

Ultimele cifre mentionate de finantistii tarii plaseaza Romania pe penultimul loc dintre tarile Europei de Est la criteriul cresterii salariului minim cu doar 7,2%, in timp ce, in Polonia, cresterea ajunge la 15,6%, in Slovacia la 11,5%, iar in tara vecina, Bulgaria la 9%. Daca adaugam si rata inflatiei care in Romania se situeaza la procentul de 3,5% fiind cea mai mare rata a inflatiei din Europa Centrala, rezulta ca in realitate, puterea reala de cumparare a oamenilor manifesta o crestere de sub 4% raportata la salariul minim aflat in plata din care ar mai trebui sa scadem devalorizarea monedei nationale, cresterea alarmanta a indicelui ROBOR, toate acestea insemnand credite mai scumpe, deci rate mai mari.
Analizand acest tablou rezulta ca, din cresterea minima de 7,2%, in realitate ca si crestere neta nu mai ramane aproape nimic. Toate acestea se completeaza cu prorogarea termenului de intrare in vigoare a Legii care are ca obiect dublarea alocatiilor de stat pentru copii, prin Ordonanta Guvernului la care evident, mai mentionam si cresterea pretului energiei, crestere pe care Guvernul vrea sa o acopere cu necesitatea liberalizarii preturilor.
Bugetul Ministerului Dezvoltarii a scazut cu 45%, iar Bugetul alocat pentru Educatie, este cel mai mic din ultimii 23 de ani. Deficitul bugetar se indreapta vertiginos catre tinta de 5% ceea ce face ca institutiile europene sa declanseze impotriva Romaniei procedura de deficit depasit ducandu-ne efectiv cu peste 10 in urma, in perioada 2008 – 2011 in care deficitul bugetar s-a situat undeva intre 4,8 % si 7,2 % conform I.N.S.
Desi Romania se indreapta cu pasi repezi si mari catre un faliment generalizat, Guvernul Romaniei se preocupa in ultima perioada de strategii pentru alegeri anticipate, avand ca singur scop legitimizarea unor viitoare masuri economice care nu pot sa conduca decat la o forma deosebit de grava de genocid social generalizat.” se arata in postarea deputatului Cojocaru Petru-Bogdan

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img