vineri, 19 aprilie, 2024

Deputatul Eugen Nicolicea (PSD) denunta FAKE NEWS: ‘Am vorbit despre infractiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei si calomniei’

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PSD Eugen Nicolicea denunţă o campanie de "fake news" după ce s-a vehiculat informaţia că ar susţine reincriminarea insultei şi a calomniei. Nicolicea afirmă că s-a referit doar  la infracţiunea de ultraj.

 

"Neavând ce măsuri concrete să prezinte publicului, “nu lăsa niciodată adevărul să strice o ştire” pare să fie deviza după care funcţionează opoziţia zilelor noastre.

Se repetă cu îndârjire în ultimele zile că aș fi susținut în mod public necesitarea reincriminării insultei și calomniei. Ba mai mult, se insinuează că această declarație ar fi fost făcută chiar în cadrul unei conferințe de presă. Falsul este grosolan de această dată.

Dorința de anarhism și slăbirea cu orice preț a capacității statului de a opri periclitarea ordinii publice este atât de puternică pentru aceste personaje care au ca unic scop obţinerea puterii prin mijloace nedemocratice, încât au început pur şi simplu să inventeze.

Am vorbit despre infracțiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei si calomniei. Sunt chestiuni total diferite iar diferențele sunt profunde. Este alarmant că această informaţie falsă a fost distribuită fără nicio verificare. Să nu faci această diferenţă, dar să fii primul care comentează modificările legislative care vizează domeniul penal, este deosebit de grav. Gravitatea este că prezintă răul ca fiind bine iar binele ca fiind rău, fără nicio minimă remuşcare, ceea ce dăunează profund societății.

Verificarea era simplă, dacă scopul ar fi fost informarea corectă a publicului. Întreaga conferință de presă de la Sibiu, de luni, 21 ianuarie 2019, putea fi urmărită on-line", afirmă Eugen Nicolicea într-un comunicat de presă.

Declaraţiile lui Eugen Nicolicea vin în contextul în care Eugen Nicolicea şi Codrin Ştefănescu au fost agresaţi verbal, în spaţiul public, la Drobeta Turnu Severin. Cei doi au susţinut ulterior o conferinţă de presă, în urma căreia presa a relatat că se intenţionează reincriminarea insultei şi a calomniei, fapte eliminate din Codul Penal în 2006.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img