vineri, 26 aprilie, 2024

Deputatul Tudor Ciuhodaru: “De azi e oficial. Vom avea la Iasi primul Spital Regional de Urgenta din Romania”

Distribuie:

Publicat:

"Am reusit impreuna! E oficial. Vom avea la Iasi primul Spital Regional de Urgenta din Romania. Azi am obtinut adoptarea in guvern a indicatorilor tehnnico-economici ai Spitalului Regional de Urgenta Iasi. De azi avem cale libera pentru depunerea cererii de finantare, aprobarea acestor indicatori privind studiul de fezabilate fiind pasul premergator depunerii acestei cereri la Comisia Europeana.

Proiectul meu de suflet pentru sanatatea iesenilor, pentru care am luptat atatia ani, intra de azi in linie dreapta. Va multumesc tuturor pentru sustinere.

Constructia noului Spital Regional de Urgenta inseamna cea mai importanta realizare medicala pentru ieseni si pentru intreaga regiune. Noi construim, altii doar demoleaza.

Voi merge la Bruselles ca roman, ca prim reprezentant al Iasiului si al Moldovei, pentru a sustine acest demers. Candidez pentru ca si Iasiul si Moldova sa fie puse pe harta solutiilor europene. Si sa aiba o voce care sa se auda. Si eu vorbesc de lucruri concrete-fonduri, legislatie, oportunitati de dezvoltare.

Toti cei care ma cunosc, fie de la Spitalul Clinic de Urgente fie de la cabinetul parlamentar stiu ca sunt neobosit atunci cand e vorba de a gasi solutii pentru problemele fiecarui cetatean. Si am dovedit ca vreau, stiu si pot face lucruri bune pentru oameni atat la UPU cat si in Parlament.

Si cifrele vorbesc de la sine. 1751 declaratii politice + 496 luari de cuvant in plen +443 initiative legislative.

Fiecare problema a fiecarui cetatean a devenit pentru mine o problema care trebuie sa fie rezolvata si de fiecare data am gasit solutii. Asa am ajuns unul din cei mai activi parlamentari.

Eu am facut, fac si voi face intotdeauna ceea ce am promis ca fac. Chiar cu riscuri si neajunsuri pe care putini le stiu sau si le pot imagina.

Daca nu ar fi fost alte interese meschine si votul impotriva a parlamentarilor PNL si PDL din Iasi am fi putut avea acest spital chiar in 2011 cand am obtinut infiintarea unui astfel de centru medical prin hotarare de guvern.

Iasul si Moldova pot avea de acum sansa unui triplu avantaj strategic: o echipa noua dar cu multa experienta in admnistratia locala, un numar important de parlamentari si propriul reprezentant in Parlamentul European.

Sper ca nu se vor mai intampla situatiile regretabile in care proiectele Iasului sau ale Romaniei au fost sabotate dupa culoarea politica chiar si la Bruselles.

Spitalul va fi construit in sistem modular, pentru a permite eventuala extindere ulterioara, cu sectii repartizate in trei corpuri de 4, 5, respectiv 6 niveluri, conectate de un corp central. Spitalul va avea 850 de paturi la care se adauga 45 in regim de spitalizare de zi iar asistenta medicala va fi asigurata de 2.500 de cadre medicale

Suma necesara pentru construirea spitalului ar urma sa se ridice la 500 milioane de euro din care 150 milioane de euro (sau poate mai multe!!!) pot fi rambursabile.

Voi apara mereu interesele Romaniei si ale tuturor Romanilor. Oriunde s-ar afla. Indiferent de riscurile sau de neajunsurile unui astfel de demers. Este momentul ca aceste politici bune pentru oameni, din sanatate dar si din celelalte domenii de activitate, sa fie continuate si la nivel european.

Multumesc tuturor celor care m-au sustinut, ma sustin si ma vor sustine in continuare.

Si nu uitati ca doar noi, impreuna, facem Romania bine!" a declarat Tudor Ciuhodaru. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img