vineri, 19 aprilie, 2024

Deputatul vasluian Eduard Andrei Popica face lămuriri in privința așa-numitei “ Legea Porcului” : Nu se interzice creșterea în gospodărie!

Distribuie:

Publicat:

“Stimați vasluieni, au apărut tot felul de speculații in ultima vreme in ceea ce privește o anomalie intitulată “Legea porcului” și de aceea ma văd obligat sa aducem niste lămuriri in ceea ce privește poziția Partidului Social Democrat vis-a-vis de aceasta lege:

PSD îi asigură pe români că  vor putea să crească și să reproducă, în continuare, porc în gospodărie. Acest lucru face parte din tradiția noastră și nu are cum să se schimbe. În egală măsură, PSD susține măsurile riguroase care să protejeze industria și marile ferme românești de creștere a porcilor.*

Limitarea/combaterea peste porcine, adevărat flagel în special pentru marii crescători, impune obligativitatea avizului veterinar pentru porcii din gospodărie și a respectării unor condiții în creșterea/reproducția animalului

Nu se interzice creșterea porcului în gospodărie! Gospodarul român onest înțelege foarte bine cât de importantă este sănătatea animalelor pe care le crește cu trudă și că trebuie să aibă grijă să nu alimenteze și să întrețină transmisia unor boli care pot pune pe butuci industria de creștere a porcului.

 Numai prin colaborare onestă gospodar – instituții putem avea cu toții de câștigat! “ se arată in mesajul deputatului de pe rețeaua de socializare .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img