marți, 16 aprilie, 2024

Descoperire socanta facuta de catre cercetatorii unei universitati din Arizona! De ce nu este indicat sa intri incaltat in casa

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca pantofii tai pot parea curati, cercetatorii de la Universitatea din Arizona au constatat un adevar socant.

Cercetatorii au observat ca exista aproape 421.000 de bacterii diferite prezente pe suprafata talpii a 96% de pantofi. 

Chiar daca pantofii par curati, ei sunt pur si simplu murdari. Printre aceste bacterii sunt Klebsiella pneumonia (care provoaca infectii ale tractului urinar), Serratia ficaria (care provoaca infectii respiratorii), precum si o multime bacterii E. coli.

Citeste si: Beneficiile ceaiului rosu

Bacteriile E. coli pot provoca probleme digestive grave si pot duce chiar la probleme grave ale rinichilor cu consecinte letale posibile. Principala sursa de E. coli sau bacterii fecale vin de la toaletele publice. Din pacate, evitarea toaletele publice nu va fi o masura care sa va asigure siguranta, fiindca materii fecale se gasesc peste tot: de la trotuare, la restaurante si sosele. 

Chimicalele prin care calcam pot ajunge si ele foarte usor in casele noastre. Un studiu facut de Universitatea Baylor a aratat ca oamenii care locuiesc langa strazi asfaltate cu smoala au un risc mai mare de a face cancer, din cauza toxinelor pe care le aduc pe pantofi, scrie DailyMail.co.uk.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img