sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Despre fapte si nu vorbe : Pisoi salvat din flăcări de pompierii vasluieni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În timp ce luptau cu incendiul uriaș care a cuprins, sâmbătă dimineață, depozitul de material lemnos aparținând unei societăți comerciale din localitatea Lipovăț, comuna Lipovăț, din stiva de lemne încinse, pompierii au auzit scâncetele disperate ale unor pisoi. Destul de repede, odată cu ridicarea temperaturii, scâncetele s-au transformat într-un mieunat asurzitor, vecin cu groaza. 

        Fără să stea pe gânduri, militarii s-au grăbit să degajeze butucii, salvând astfel de la o moarte sigură bietele animăluțe. Erau trei pui de pisică. Doi pisoi au fost scoși relativ repede dintre bușteni, însă, cel de-al treilea, care de altfel mieuna cel mai tare, nu era de găsit.  Speriat și îngrozit de iadul dezlănțuit în jurul său, micul ghemotoc de blană căuta a se refugia printre lemnele care ardeau, fumul și radiația termică îngreunând și mai mult situația. Plutonierii majori Pavel Silian și Tiberiu Bucur au fost cei care nu au renunțat atunci când cel de-al treilea pui de pisică părea definitiv pierdut, ei au fost cei care au crezut până în ultima clipă în șansa la viață a micuței feline. Determinați la maximum, dar în același timp înduioșați, militarii nu au abandonat pisoiul ce mieuna îngrozitor, astfel că după mai bine de jumătate de oră au ajuns la bietul patruped. Atunci când a fost scos, pisoiul avea arsuri pe spate, lăbuțe și botic, era ud și speriat, efectiv i se citea groaza în ochi. Pisoiul cel năpăstuit a primit îngrijiri medicale, astfel că, acum, pompierii sunt convinși că micuțul luptător va supraviețui. Nespus de fericiți, salvatorii au redat mica felină mamei sale, cea care se afla în apropiere și aștepta ca oamenii să îi salveze și ultima progenitură. 

        “E un miracol că l-am găsit și l-am scos înainte să ardă de viu… A avut mare noroc! Este cel mai curajos , cel mai frumos și cel mai norocos pisoi”, declară salvatorii micuțului ghem de blană.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img