sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Detalii socante din ancheta procurorilor! Trei pui de interlopi, judecati pentru un scandal la mall! In centrul atentiei sunt baietii celebrului Cosmos Tanase! – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

O noua veste soc pentru lumea interlopa din Iasi: doi baieti ai celebrului Cosmos Tanase au fost trimisi în judecata zilele trecute pentru un scandal comis la parterul mall-ului din Tudor Vladimirescu • Victima le cere daune morale de 30.000 euro • Tot scandalul a pornit de la un motiv cât se poate de stupid: un pui de interlop nu avea rabdare ca un client al unei case de schimb valutar sa termine de efectuat tranzactia • Camerele de supraveghere au surprins tot momentul • Martorii s-au panicat când au vazut ce se întâmpla

Zilele trecute, procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasiau finalizat dosarul care priveste scandalul ce a avut loc la parterul mall-ului din Tudor Vladimirescu, de pe data de 27.11.2017. Atunci, doi dintre baietii celebrului interlop iesean, Cosmos Tanase, l-au batut pe clientul unei case de schimb valutar situate chiar la intrarea din incinta mall-ului.

Astfel, Aleodor Tanase de 26 ani, fiul cel mare al lui Cosmos Tanase, a fost trimis în judecata alaturi de fratele sau mai mic, Samir Drugu, de 18 ani, pentru comiterea infractiunilor de lovire si alte violente si tulburarea linistii publice. Alaturi de cei doi a fost trimis în judecata si Gigel Spita de 47 ani.

În prima faza, ei au fost arestati preventiv de judecatori, dupa care au fost lasati în arest la domiciliu. Începând de ieri, cei trei au scapat inclusiv de masura arestului la domiciliu, judecatorii stabilind ca pot fi supusi doar unui control judiciar. Victima celor trei s-a constituit parte civila în procesul penal si solicita suma de 30.000 euro cu titlul de daune morale. Este foarte posibil ca interlopii sa-i ofere un pret foarte bun pentru bataia încasata si sa se împace pâna la primul termen de judecata.

De la ce a pornit tot scandalul?

Tot ceea ce s-a întâmplat acolo a fost înregistrat inclusiv de camerele de supraveghere, iar acele imagini au fost transmise si pe site-ul www.bzi.ro. În rechizitoriul finalizat zilele trecute, procurorii au analizat fiecare moment al conflictului, dar si modul în care au reactionat martorii, unii dintre acestia fiind foarte speriati ca se poate întâmpla un asemenea incident în plina zi, într-un loc atât de intens circulat.

În rechizitoriul procurorilor, se arata ca, în jurul orei 12:30, Narcis G. a mers la casa de schimb valutar pentru a cumpara euro. Acesta trebuia sa plece din Iasi în scurt timp si astepta ca angajatul casei de schimb valutar sa-i înmâneze suma schimbata. În acel moment a venit la rând si Samir Drugu, care i-a cerut celui care astepta sa-si primeasca banii sa-l lase sa schimbe si el 50 euro.

Având în vedere ca Narcis G. avea de încasat o suma destul de mare, nu i-a permis puiului de interlop sa intervina. Nemultumit de acest refuz al victimei, Samir Drugu a început sa-l înjure si sa-l jigneasca. Atunci, a intrat acolo si Gigel Spita, intervenind în discutia celor doi. Concomitent, a coborât de la cafeneaua Corniche si Aleodor Tanase.

"Brusc, Aleodor Tanase a lovit cu pumnul în zona capului pe persoana vatamata, iar de la aceasta lovitura, ca la un semnal de atac, toti cei trei inculpati au încercuit persoana vatamata si au început sa o loveasca cu pumnii si picioarele, tinând-o totodata de haine pentru a nu se putea elibera", se arata în rechizitoriul procurorilor.

Au plecat ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat

"Timp de aproximativ 20 de secunde, cei trei inculpati au lovit cu bestialitate pe persoana vatamata, ultima lovitura fiindu-i aplicata acesteia de inculpatul Spita Gigel, cu un troler, bagaj de mâna de avion, direct în zona cefei, persoana vatamata fiind într-o pozitie ghemuita spre fata, în încercarea de a se apara de ploaia de lovituri. Când persoana vatamata a reusit sa scape din mâinile agresorilor, s-a deplasat cu dificultate, fiind vizibil ametita, afectata ca urmare a loviturilor primite în zona capului, refugiindu-se lânga standul oficiului de relatii cu clientii", au descris procurorii ceea ce s-a întâmplat acolo.

La scurt timp, Gigel Spita a plecat împreuna cu Samir Drugu cu un BMW X5 care era parcat în apropiere, iar Aleodor Tanase a mers la cafenea si a stat linistit la masa ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

"Actiunile inculpatilor au fost prezentate în mass-media locala si nationala, având un puternic ecou public si generând reactii puternice de revolta si panica, pentru siguranta individuala si comunitara, având în vedere comiterea faptelor de un grad ridicat de agresivitate într-un spatiu public, frecventat în mod obisnuit de un numar mare de persoane, de toate categoriile si toate vârstele", au conchis procurorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img