joi, 28 martie, 2024

Detinutii protesteaza verbal la Penitenciarul Vaslui.Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

In contextul evenimentelor inregistrate la nivelul mai multor unitati de detentie, Administratiei Nationale a Penitenciarelor precizeaza ca, pe parcursul ultimelor doua zile, din  cele 45 de unitati de detentie si-au exprimat nemultumirile detinuti din 8 penitenciare. Principalele aspecte semnalate de catre detinuti vizeaza imbunatatirea conditiilor de detentie, precum: supraaglomerare, participarea la activitati lucrative si educative, programul tv, serviciile medicale, micsorarea cuantumului pedepsei cu inchisoarea si termenele stabilite de comisia pentru liberare conditionata.

Punctual, pentru fiecare penitenciar, in data de 13.07.2016, ora 11.00, situatia era urmatoarea:

Penitenciarul Vaslui, detinutii protesteaza verbal, 43 detinuti au refuzat hrana, personalul unitatii a fost alarmat.

Penitenciarul Iasi, nu exista manifestari violente, 480 de detinuti au refuzat hrana.

Penitenciarul Poarta Alba, nu exista manifestari violente, 50 de detinuti au refuzat hrana.

Penitenciarul Botosani, detinutii isi exprima nemultumirile prin lovirea gratiilor, 8 detinuti au escaladat pavilionul unei sectii de detinere, 43 de detinuti au refuzat hrana, personalul unitatii a fost alarmat, a fost solicitat sprijinul Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani.

Penitenciarul Oradea, nu exista manifestari violente, 5 detinuti au refuzat hrana.

Penitenciarul Miercurea Ciuc, nu sunt manifestari violente, 81 de detinuti au refuzat hrana.

Penitenciarul Giurgiu, nu sunt manifestari violente, 1 detinut a refuzat hrana.

Penitenciarul Braila, nu sunt manifestari violente, 9 detinuti au refuzat hrana.

“Avand in vedere implicatiile medicale, accentuate si de perioada caniculara, Administratia Nationala a Penitenciarelor isi exprima public ingrijorarea fata de protestele exprimate sub forma refuzului de hrana. Subliniem ca la nivelul tuturor unitatilor, angajatii au purtat discutii individuale si colective cu persoanele implicate in aceasta forma de protest si au incercat identificarea unor solutii care sa raspunda problemelor semnalate.” afirma Compartimentul Relatii Publice si Mass-Media-Administratia Nationala a Penitenciarelor

Administratia Nationala a Penitenciarelor si unitatile subordonate respecta dreptul la  libertatea de exprimare a persoanelor custodiate, atata vreme cat nu sunt puse in pericol viata, sanatatea ori integritatea acestora. In acest sens, personalul monitorizeaza indeaproape situatia, fiind in dialog permanent cu detinutii nemultumiti. In situatia in care detinutii vor incalca prevederile legale privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, precum si cele ale regulamentului de ordine interioara, administratia locului de detinere  va actiona gradual pentru restabilirea ordinii. De asemenea, este mentinuta, in permanenta, legatura cu structurile locale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img