joi, 28 martie, 2024

DEZASTRUL incepe sa capete dimensiuni: 11 scoli dintr-un judet au trecut in scenariul rosu

Distribuie:

Publicat:

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea a aprobat miercuri schimbarea scenariilor de funcționare pentru 28 de unități de învățământ din județ. 11 dintre acestea au trecut în scenariul roșu, cu activități exclusiv online.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, cele 11 unități de învățământ care vor funcționa pe scenariul roșu sunt: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, Liceul „George Țărnea” Băbeni, Grădinița cu program normal Băbeni, Școala Gimnazială din satul Valea Mare – Băbeni, Școala Gimnazială din satul Romani – Băbeni, Școala Primară din satul Valea Mare – Băbeni, Grădinița cu program normal din satul Valea Mare – Băbeni, Grădinița cu program normal din satul Romani – Băbeni, Grădinița cu program prelungit din satul Tătărani – Băbeni, Școala Gimnazială Runcu și Grădinița cu program normal Runcu.

Celelalte 404 unități de învățământ de stat și private din județ vor funcționa astfel: 244 (din care una particulară și restul de stat) pe scenariul verde și 160 (dintre care 148 de stat și 12 particulare) pe scenariul galben.

De asemenea, Prefectura anunță că 12 clase și o grupă de grădiniță au activitatea suspendată.

„Ca urmare a apariției unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, fie în rândul elevilor, fie în rândul profesorilor, în județ, în prezent, 12 clase și o grupă de grădiniță au activitatea suspendată pe o perioadă de 14 zile. Aceste clase sunt: nouă (opt de învățământ gimnazial și una de învățământ primar) de la Școala nr.13 din municipiul Râmnicu Vâlcea, o clasă de la Liceul „Preda Buzescu” din Berbești, o clasă de la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea, o clasă de învățământ primar de la unitatea de învățământ particulară „Discovery Kids” și grupa mică de la Grădinița Cozia din Râmnicu Vâlcea.

Noile scenarii vor intra în vigoare începând de luni, 28 septembrie 2020.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img