sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dezvaluiri INCENDIARE! Povestea unui inalt magistrat linsat de acoperiti si oamenii sistemului: “Cand vrea cineva sa se termine, se termina!”

Distribuie:

Publicat:

Mihai Gadea a difuzat la Antena 3, un interviu cutremurator acordat de fostul membru CSM Maria Huza, jurnalistului Mihaela Andrei, in care vorbeste despre drama prin care a trecut, doar pentru a fi scoasa din magistratura.

”Nu mai conteaza nimic! Cand vrea cineva sa se termine, se termina!”

”M-au umilit la trei instante. Tribunal, Judecatorie si Curtea de Apel. Asta a fost soarta mea”, isi incepe povestea Maria Huza, fost membru CSM care a intrat in vizorul Monicai Macovei, dupa ce i s-a opus, si a fost scoasa din magistratura si tarata prin trei instante, pentru ca, in final sa fie achitata.

”Scandalul cu doamna Macovei a inceput in momentul in care, la a doua sedinta dupa constituirea CSM a vrut sa schimbe legile. Si am spus de ce sa schimbati legile? Pentru ca noi am lucrat la ele un an de zile cu experti de la UE. Vreti sa schimbati oamenii? Asta v-ati propus? Si mi-a facut figura. E prea tarziu acum. A trebuit sa ma pensionez pentru ca oricum eram suspendata cand s-a pus in miscare actiunea penala. Imi pare rau ca am fost mintita de aceasta eroare umana care se numeste Monica Macovei. (…) Stiu ca am fost distrusa de aceasta fiinta”, a spus fostul magistrat.

”A trimis televiziunea acasa la parintii mei care, saracii, nu aveau voie sa aiba o casa dupa 60 de ani de casatorie. Intrebau vecinii: vine pe acasa fiica lor? Le aduce pachete? Ce le aduce? (…) Au mers la intimidare si au vrut sa creeze atmosfera. Au intentionat sa fiu condamnata de opinia publica inainte sa fiu judecata”, a mai spus Maria Huza.

Judecatoarea Maria Huza, fost presedinte al Tribunalului Capitalei si fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost achitata, in februarie 2009, printr-o sentinta definitiva si irevocabila de Curtea de Apel Bucuresti pentru coruptie.

Maria Huza a fost pusa sub acuzare dupa ce un cotidian central a relatat faptul ca aceasta ar fi dobandit nelegal un apartament, iar in urma articolului de presa, Monica Macovei, in timpul mandatului de ministru al Justitiei, a atacat-o de mai multe ori pe fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti cerandu-i demisia.

Maria Huza a fost primul membru al CSM suspendat din functie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img