vineri, 29 martie, 2024

Dieta care reduce simptomele psoriazisului

Distribuie:

Publicat:

Psoriazisul este o afectiune autoimuna care apare mai ales la adulti si se caracterizeaza prin piele uscata, cu aspect de solzi, care se decojeste si provoaca mancarimi. Petele rosiatice, cu aspect de crusta apar din cauza faptului ca organismul produce celule epitaliale mai mult si mai repede decat in mod normal. Psoriazisul este o boala pe viata. Tratamentul vizeaza mai ales reducerea productiei de celule epiteliale, pentru a reduce aparitia petelor. De obicei, acesta este topic, pentru reducerea iritatiei si a pruritului, dar si pe cale orala, pentru reducerea inflamatiei.

Chiar daca nu poate fi tratata definitiv, afectiunea poate fi tinuta sub control printr-o medicatie adecvata si, spun specialistii, printr-un regim alimentar echilibrat. Eliminarea glutenului, alegerea unor alimente sarace in calorii si cu proprietati anti-inflamatoare pot avea efecte benefice asupra unui organism afectat de psoriazis. Deoarece psoriazisul este o afectiune inflamatorie, acesta poate fi declansat de alimentele consumate. Schimband dieta si eliminand toate alimentele cu potential inflamator – toate produsele de origine animal, zaharul prelucrat, alcoolul, glutenul, rosiile si cartofii – psoriazisul poate fi tinut sub control pentru totdeauna. intr-un cuvant, un stil de viata raw-vegan ajuta la vindecarea psoriazisului, potrivit womenshealthmag.com.

Pare greu de tinut, mai ales pentru o persoana consumatoare de carne si care ocazional gusta putin alcool. Dar perseverenta este cheia. Iata cum arata dieta raw-vegan a unei persoane cu psoriazis: Mic dejun: suc verde in fiecare zi, obtinut din spanac, varza kale, mere sau pere, prin rotatie, pentru a indulci putin bautura. Pranz: o salata mare cu legume si avocado. Cina: prin rotatie, preperate usoare, obtinute din legume, naut si linte. Gustare/desert: cheesecake cu nuci caju si lapte de nuca de cocos.

Abia dupa doua saptamani de regim incep sa se cunoasca rezultatele. Pe langa faptul ca pielea se curata, organismul va fi mai odihnit. Cei care au incercat regimul raw-vegan au marturisit ca dupa trei luni de dieta pielea s-a curatat, a devenit mai neteda si mai ferma, fara sa aplice vreun strop de unguente sau creme pe ea. In general, nutritionistii le recomanda bolnavilor de psoriazis sa evite  pe langa zahar si gluten, alimentele prajite, fructele de padure, nucile, semintele si condimentele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img