marți, 16 aprilie, 2024

Dieta care stimuleaza metabolismul

Distribuie:

Publicat:

Dieta care stimuleaza metabolismul este un stil alimentar care are roul de a intensifica arderile si, ca efect final, te poate ajuta sa slabesti. Dieta care stimuleaza metabolismul este una care iti incarca bateriile si te ajuta sa traiesti viata la maximum, dar in plus te ajuta sa scazi in greutate. Respectata corect dieta imbunatateste digestia si normalizeaza constantele biologice, potrivit femeia.ro

Dieta care stimuleaza metabolismul este ideala pentru persoanele care au un metabolism lent. Dieta care stimuleaza metabolismul are si alte beneficii: controleaza apetitului, reduce stresul, prevenie imbatranirea celulara, optimizeaza functiile tiroidei si ale ficatului.

Iata care sunt alimentele pe care le poti consuma in cadrul dietei care stimuleaza metabolismul.

Orice cantitate de legume si fructe intens colorate, cereale integrale si alte produse neprocesate chimic, carne slaba, peste, carne de pasare, mancaruri organice, nuci, produse pe baza de soia si fasole. 

Sunt interzise: zaharul, grasimile hidrogenate, cerealele rafinate, alcoolul si cafeaua. Nu ai voie sa adaugi in mancare indulcitori artificiali, iar produsele lactate sunt excluse.

Ideea de la care se porneste dieta care stimuleaza metabolismul este aceea ca prin aportul de alimente bune pentru organism vei putea controla apetitul.

Alimentele interzise sunt eliminate treptat din alimentatie, pe parcursul unei saptamani, apoi vin trei saptamani in care se pune accentul pe detoxifierea organismului, numita si faza intai a regimului. In aceasta perioada vei manca numai alimente integrale si vei evita produsele lactate, faina si ouale.  

Cea de-a doua etapa a regimului este si ultima, iar aceasta poate dura mult timp. De-a lungul acestei faze vor fi reintroduse alimentele interzise. Alcoolul este permis, dar nu mai mult de trei pahare pe saptamana. Iubitorii de cafea vor trebui sa se rezume la doar o jumatate de cana pe zi. Masa trebuie luata la ore fixe, trebuie respectata regula celor trei mese principale si a celor doua gustari, zilnic, iar ultima masa trebuie sa fie cu cel putin trei ore inainte de culcare.

Este necesar un control al portiilor care trebuie sa aiba dimensiuni normale. Excesul de alimente, chiar daca sunt sanatoase, ingrasa. Dieta pentru cresterea metabolismului nu impune limitarea la un numar de calorii, dar recomanda un maxim de 2000 de calorii pe zi, scrie Live Strond.

Dieta care stimuleaza metabolismul poate fi repetata o perioada in fiecare sezon, iar alimentele de baza sunt fructele si legumele de sezon.

Mai multe detalii AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img