vineri, 19 aprilie, 2024

Dieta cu struguri care se tine doar 4 zile

Distribuie:

Publicat:

Daca respecti intocmai recomandarile acestei cure, poti pierde rapid kilogramele nedorite, cu conditia ca dieta sa nu dureze mai mult de 3-4 zile. Chiar daca strugurii au aport energetic mare, au si efect diuretic, favorizand transpiratia.

Prin urmare, in timpul dietei vei scapa in primul rand de excesul de apa din tesuturi. Pe langa efectul de remodelare a siluetei, acestia au si calitati antirid, datorita polifenolilor, substantele care impiedica imbatranirea prematura a pielii.

Pont

Urmeaza regimul cu struguri doar o data pe luna.

MENIUL PE ZILE

Iata ce alimente trebuie sa contina meniul celor 4 zile de dieta:

Ziua 1

Fiind o masa foarte importanta, micul dejun trebuie sa contina alimente precum iaurt, cereale integrale si fructe nu foarte dulci. De exemplu, evita bananele si opteaza pentru mere, portocale si struguri. Poti manca dimineata un bol cu cereale integrale, un iaurt simplu, mic, o portocala si o ceasca cu struguri negri. Masa de pranz trebuie sa contina legume, pentru ca acestea ajuta la digestie. Fie ca alegi sa faci un ghiveci sau o mancare de conopida si dovlecei, mizeaza pe amestecuri de legume cu putine calorii, ca sa le poti manca la discretie. Langa felul principal, poti adauga si o felie de carne pui sau de peste, gatita la aburi. Dupa cel putin o jumatate de ora de la masa poti savura o ceasca de boabe de strugure. La cina poti manca salata de fructe, la alegere. in fiecare zi este obligatoriu sa te hidratezi bine, adica sa bei 2l de apa si ceaiuri neindulcite.

Ziua 2

Micul dejun din a doua zi trebuie sa contina un iaurt mare, simplu, si un fruct, de preferat din categoria citricelor. De asemenea, mananca o ceasca de boabe de strugure. La pranz, poti avea o portie de orez cu legume si o bucata de peste slab, gatit fara ulei. Dupa cel putin o jumatate de ora de la masa, te poti rasfata cu o cescuta de boabe de strugure. Seara, in meniu ai cartofi si legume, preparati cat mai dietetic.

Ziua 3

La micul dejun poti lua un sendvis cu branza de vaci si struguri albi. Poti manca pana la un ciorchine de struguri. Pranzul consta intr-o garnitura de legume verzi, cum este broccoli, si peste slab. La cel putin o jumatate de ora de la masa, delecteaza-te o cescuta cu struguri albi.

Pentru cina, poti alege o bucata-doua de pandispan cu struguri.

Ziua 4

La micul dejun poti avea o felie de paine, o felie de carne de vita, branza slaba si o cescuta de struguri negri. La pranz, mananca 2-3 clatite cu dulceata de struguri, iar seara, la cina, opteaza pentru friptura de curcan, gatita dietetic, si 3-4 ciuperci la gratar.

Stiai ca…

…dietele cu 250 g struguri negri pe zi, urmate 3 saptamani, pot reduce viteza de imbatranire? Aceasta, pentru ca strugurii contin resveratrol, un antioxidant puternic. Efectul pozitiv dureaza pana la cateva luni.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img