marți, 23 aprilie, 2024

Dieta mai putin stiuta, care te slabeste sanatos

Distribuie:

Publicat:

O dieta minune, care sa te slabeasca rapid si usor, este ceea ce oricine cauta. Nu putini sunt cei care au apelat la regimuri extrem de drastice, care pe termen lung le-au creat grave probleme de sanatate. Andrei Haidar, unul dintre cei mai buni medici gastroenterologi din Romania a dezvaluit pentru Revista Capital ce dieta ar trebui urmata pentru a slabi sanatos.

Renumitul doctor, care lucreaza la Spitalul Colentina si la clinicile private Regina Maria, recomanda o dieta hipocalorica, dar subliniaza ca „Nu exista dieta minune. Minunea o faci tu. Nimeni nu te inlocuieste”. Acesta mai spune si ca nu este de acord cu dietele disociate pentru ca trebuie slabit gradat.

Andrei Haidar recomanda in primul rand celor care-si doresc sa piarda kilograme sa evite foamea, adica sa manance disciplinat si sa nu astepte sa li se faca foame pentru ca vor manca dublu.
„Dimineata poti sa mananci pana la 150 grame de branzeturi nesarate, cu un albus de ou, cu rosii, castraveti, doua felii de paine cu un ceai, iaurt sau lapte, ce preferi. Pe la 10-11, un fruct de sezon sau echivalentul a doua mere pe zi. Atentie, strugurii ingrasa, bananele sunt interzise, smochinele si curmalele la fel, restul poti sa mananci doua mere, trei pere sau patru mandarine de exemplu.

La orele 13-15 trebuie sa mananci pranzul, adica orice zarzavat gatit cu carne si eventual o supa de zarzavat. Dar nu mai mananci paine. La ora 16-17 iarasi mananci un fruct sau o salata, iar seara o friptura cu o salata.

Dublat de sport usor, o sa slabesti cel putin un kilogram o saptamana. Nici nu trebuie mai mult pentru ca apoi apar problemele. Nu ai voie dulciuri, nu ai voie grasimi animale, nici ulei de masline, care ingrasa apropo. Nu ai voie unt, smantana, alune si toate de acest tip si desigur fructele interzise, a spus medicul Andrei Haidar”, in exclusivitate pentru Capital.
Mai multe detalii in filmuletul de mai jos. Povestea lui Andrei Haidar, dar si alte detalii extrem de interesante puteti citi in noul numar al Revistei Capital, pe care-l veti putea gasi la toate chioscurile de ziare din Romania, incepand cu 15 martie. R.T

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img