vineri, 26 aprilie, 2024

Dieta pentru hipertensiune: ce alimente sa consumi

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai frecvent factor de risc în cazul bolilor de inimă. Medicamentele sunt adesea utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Este însă bine de știut că există și alimente care pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale și reducerea riscului de a dezvolta o afecțiune cardiacă. Iată care sunt recomandările nutriționistului Gianluca Mech și ce trebuie să includă dieta pentru hipertensiune.

O dietă echilibrată și sănătoasă este recomandată tuturor celor ce suferă de hipertensiune arterială. Ea vine în completarea tratamentului medicamentos recomandat de medicul specialist. Astfel încât rezultatele să fie unele optime. Nutriționistul italian Gianluca Mech ne recomandă 10 alimente ce ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale. De asemenea, scad riscul dezvoltării unor boli de inimă.

Citrice

Citricele precum grapefruitul, portocalele și lămâile, pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și compuși vegetali care vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă. Studiile au demonstrat că aportul zilnic de suc de citrice, combinat cu mersul pe jos, reduce considerabil riscul apariției afecțiunilor cardiace.

Este însă important de știut că grapefruitul și sucul de grapefruit poate interfera cu tratamentul medicamentos pe care îl urmați. Așadar, consultați-vă medicul înainte de a include acest fruct în dieta de zi cu zi.

Somon și alți pești grași

Peștii grași reprezintă o sursă excelentă de grăsimi omega-3. Iar acestea au beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și scăderea nivelului de compuși care constrâng vasele de sânge numite oxilipine.

Semințe de dovleac, ideale în dieta pentru hipertensiune

Semințele de dovleac sunt mici, dar reprezintă o sursă concentrată de nutrienți. Conțin substanțe nutritive importante pentru controlul tensiunii arteriale. Printre acestea magneziu, potasiu și arginină. Acesta din urmă este un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale. Uleiul de semințe de dovleac s-a dovedit a fi, de asemenea, un remediu natural puternic pentru hipertensiunea arterială, explică nutriționistul Gianluca Mech.

sursa: csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img