vineri, 29 martie, 2024

Din pacate, fetita diagnosticata cu meningoencefalita a pierdut lupta cu viata!

Distribuie:

Publicat:

Din pacate fetita internata la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie), sub diagnosticul de meningoencefalita, a pierdut lupta cu viata. Medicii au incercat sa faca tot ce le-a stat in putinta pentru a salva viata copilului, dar fara succes. Starea in care se afla era una grava. 

"Pacienta a fost transferata la Neurochirurgie pentru investigatii de specialitate: electroencefalograma si Computer Tomograf. Pacienta sufera de o boala foarte grava, o infectie foarte grava a creierului. Starea pacientei este critica. Prognosticul este foarte rezervat", a declarat, acum cateva zile, dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu".

Persoanele care au intrat in contact cu adolescenta au primit tratament profilactic, antibiotice (membrii de familie, colegi din clasa, profesori). Medicii de specialitate au precizat ca infectia cu meningococ este cea mai agresiva si boala are o evolutie fulminanta.

"Toti avem acest meningococ in nas. Atunci cand organismul are o imunitate scazuta, exista momentul propice de a actiona. Inainte de debutul bolii, fata a avut o viroza si aceasta poate sa induca o scadere a imunitatii. De asemenea, este posibil ca pacienta sa fi avut o imunitate scazuta a organismului fara sa stie. Lumea nu trebuie sa intre in panica. Este vorba de un caz izolat. S-a facut profilaxie doar contactilor din anturajul apropiat al pacientei. Inca de la internare, starea de sanatate a pacientei a fost foarte grava si s-a mentinut pe perioada spitalizarii", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Dumnezeu s-o odihneasca in pace! 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img