vineri, 19 aprilie, 2024

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Vaslui a organizat peste 100 de competitii in 2016

Distribuie:

Publicat:

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Vaslui a reusit sa antreneze in competitii sportive de masa aproape 10.000 de vasluieni. Acestia au concurat in peste 100 de intrecere locale si judetene.

Anul trecut, institutia coordonata de Raducu Tatu a initiat 12 competitii pentru promovarea sportului de performanta, cu peste 1.100 de participanti, alte 93 de concursuri a fost la Sportul pentru Toti,  cu peste 6.500 de vasluieni prezenti la start, iar in mediul rural au fost desfasurate sub sigla DJST 23 de competitii cu peste 2.000 de concurenti.

Tot in 2016 au fost organizate 24 de actiuni de selectie. Din cei peste 2.600 de participanti au fost adusi in sportul de performanta 131 de vasluieni.

Cei mai multi au concurat in intrecerile organizate de Zilele Vasluiului, Tineretului, Saptamana Europeana a Sportului, Ziua copilului, Cupa ”Andreea Raducan” si 60 de ani de rugby la Barlad.

Comunele cu numar mare de participanti au fost Hoceni, Feresti, Laza, Bogdanesti, Puscasi si Padureni.

”Poate cea mai mare realizare a institutiei noastre din 2016 a fost organizarea de cantonamente peste 160 de sportivi de performanta de la diferite cluburi departamentale, Liceul cu Program Sportiv, Clubul Viitorul si CSS Barlad. De asemenea, sportivii cu nevoi au participat la diferite tabere sociale”, a spus Raducu Tatu, directorul DJST Vaslui.

La sfarsitul anului trecut, 22 de sportivi cu rezultate in competitiile nationale si internationale au fost premiati in cadrul Galei sportului vasluian.

La nivel de judet exista 141 de asociatii sportive fara personalitate juridica si 10 asociatii judetene pe diferite ramuri de sport.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img