miercuri, 24 aprilie, 2024

Directorul Seminarului Teologic din Husi isi bate joc de enoriasii din parohia din Vaslui. Oamenii sunt umiliti si nu au voie in praznicar

Distribuie:

Publicat:

Enoriasii din Parohia “Sfantul Nicolae”, acolo unde slujeste preotul Andrei Zagan, indura umilinte grele. Pe langa faptul ca preotul le cere mereu bani, pentru diverse lucruri pe care le are de facut la biserica, atunci cand merg in Casa Domnului, enoriasii sunt tinuti afara, de fapt. Chiar daca ploua, ninge, bate vantul sau e soare, oamenii isi intind sub cerul liber mancarea pe care o aduc pentru pomeniri. Toate astea se intampla in ciuda faptului ca la biserica exista o imensa sala pentru praznice. Problema este ca sala respectiva se afla la parterul palatului pe care Zagan l-a construit in curtea bisericii, palat in care locuieste preotul.
Peste 100.000 de euro a costat casa parohiala, suma la care se adauga investitia in mobilier si alte utilitati. O mare parte din bani au fost donati de enoriasi, iar o alta parte din suma a fost primita de Zagan de la un om de afaceri. Cand palatul a fost gata, enoriasii au avut voie in sala de praznice o scurta perioada. Deranjat ca se face galagie, Zagan a luat decizia sa interzica accesul oamenilor in praznicar. Le-a ridicat afara o cascarabeta de cativa metri, o constructie care risca sa fie luata de vand in orice moment. Dar cum aici nu incape multa lume, enoriasii stau in curtea bisericii cand au de facut pomeniri si indura frigul. “Stam aici, nu avem ce face. Este frig, dar induram. Nu avem voie in sala de mese, asa a spus parintele”, a spus o femeie. Masa scoasa in curtea bisericii de Zagan, pentru a-si intinde oamenii bucatele aduse la sfintit, nu este suficient de mare. “Nu am mai prins loc pe masa si am pus aici pe jos colacii si coliva. Asteptam parintele sa citeasca si le strangem. Era bine in praznicar, dar nu mai avem voie. Acolo e casa parintelui”, spune o alta femeie.
Andrei Zagan, preot care nu stie ce-i milostenia, avar dupa putere si avere
Sunt cativa ani de cand Andrei Zagan a fost “parasutat” in parohia “Sfantul Nicolae” de iubitul sau episcop, Corneliu Barladeanu. Cand a venit la Vaslui, fostul preot de la biserica, Gheorghe Paun, a fost evacuat cu forta din casa parohiala, o constructie moderna, situata peste strada de biserica. Chiar daca locuinta parohiala construita de Paun arata foarte bine, ea nu a fost pe placul lui Zagan. Dupa ce l-a dat afara pe fostul preot, cu tot cu familie, Andrei Zagan nu s-a mutat aici. A transformat casa parohiala in cotet pentru gaini si porci. Cu acordul si binecuvantarea iubitului sau episcop, Zagan si-a ridicat un luxos palat chiar in curtea bisericii. Razbunarea pe fostul preot Paun nu s-a oprit aici. Atunci cand omul a decedat, Zagan nu a vrut sa il primeasca in biserica.
Aghiotantul Episcopului Barladeanu si-a construit palatul in care locuieste din banii enoriasilor, iar acum nu vrea sa-i primeasca in sala de praznice. Mai mult, Zagan a inceput sa-i certe pe oameni ca nu fac donatii la biserica si ca fondurile pe care la dispozitie sunt aproape zero. Nu a dus lipsa de bani, in schimb, cand a bagat peste 120.000 de euro in casa parohiala.
Preot afacerist, cu sute de mii de euro cash
Preotul Andrei Zagan este un protejat al Episcopului Corneliu Barladeanu. Inca din adolescenta, el ii cara geanta Preasfintitului, iar acum este ca si o umbra a acestuia. Intre cei doi exista o stransa relatie, drept dovada ca Zagan a primit in dar functia de director al Seminarului Teologic din Husi. Zagan lucreaza acum din greu pentru deschiderea unei afaceri. Este vorba despre o firma de pompe funebre, care va functiona chiar in poarta Spitalului de Urgenta din Vaslui. Asa s-a gandit “milostivul” Zagan sa vina in ajutorul credinciosilor! O afacere care, de la bun inceput, se anunta a fi una mai mult decat profitabila. A cumparat un teren de 500 de metri patrati, peste strada de spital, teren pentru care a platit 75 de mii de euro, adica 150 de euro pentru un metru. Acum ridica o cladire, investitie estimata la aproximativ 50.000 de euro. Vorbim de aproape 140.000 de euro, bani gheata, o suma detinuta de un preot care pozeaza intr-un om cu un trai modest. Gurile rele spun ca o mare parte din bani, Zagan i-ar fi primit chiar de la Corneliu Barladeanu, afaceristul suprem de la Episcopia Husilor.
 
Credinciosii din judetul Vaslui se confrunta frecvent cu tot feluri de scandaluri, personaj principal fiind BOR, mai precis episcopul Corneliu Barladeanu. Acesta permite sau dicteaza, dupa bunul plac, mutarea unor preoti de la o parohie la alta, pe motiv ca respectivii slujitori nu platesc darile catre Episcopie, concret o serie de biruri aberante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img