vineri, 29 martie, 2024

Disperare in Muntii Fagaras! Trei ieseni sunt disparuti de sase zile! Pericol de avalanse in zona

Distribuie:

Publicat:

Trei turisti din Iasi disparuti de sase zile in Muntii Fagaras sunt cautati de salvamontisti care intervin cu un elicopter, in zona fiind un pericol mare de avalanse.

Cele trei persoane din Iasi sunt disparute de o saptamana. Cautarile au inceput abia de Pasti, dupa ce familia unuia dintre ei a cerut ajutor deoarece nu a mai putut lua legatura cu turistii.

Familiile turistilor nu au anuntat mai devreme disparitia acestora deoarece obisnuiau sa plece pe perioade mai lungi si reveneau fara probleme.

Turistii disparuti sunt cautati cu elicopterul, intrucat salvamontistii nu pot interveni altfel din cauza pericolului mare de avalanse.

"De miercuri 4 aprilie 2018, O., sotul meu si T. sunt dati disparuti in masivul Fagaras. Ca sa nu apara speculatii de niciun fel, am optat sa va transmit informatiile oficiale de care dispun. Sunt mobilizate Politia, Jandarmeria, ISU, CJ Brasov, Salvamont Victoria, Salvamont Sibiu si pilot. Comunicarea este prompta cu autoritatile. De asemeni, cu familia prietenului nostru. Joi nu a fost aparat disponibil. Vineri si sambata nu au fost conditii de zbor. Duminica elicopterul a survolat vaile sudice. Nu au fost vazuti. Un indiciu: avalansa pe Valea Vistea Mare. Acum, un elicopter survoleaza vaile nordice. Asteptam raportul", a declarat sotia unuia dintre cei disparuti.

”Salvamontistii au observat din elicopter avalanse scurte in Muntii Fagaras si nu isi dau seama unde sa trimita echipajele”, a adaugat presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img