vineri, 19 aprilie, 2024

Diuretice naturale, care pot inlocui cu succes laxativele

Distribuie:

Publicat:

Acumularea excesiva de lichide in tesuturi apare din cauza functionarii necorespunzatoare a sistemului limfatic. Aceasta poate aparea in urma consumului excesiv de sare sau de alcool, din cauza lipsei miscarii, deshidratarii ori pe fondul unor fluctuatii hormonale. Aceasta problema poate fi tratata medicamentos, la sfatul medicului specialist, dar beneficii importante pot aduce si leacurile din natura.

1 Papadia. Un remediu eficient impotriva retentiei de apa sunt infuziile din flori de papadie, care stimuleaza activitatea rinichilor si cresc frecventa urinarii. Prepara infuzia din doua lingurite de planta uscata si din 250 ml de apa fierbinte. Lasa la infuzat 10 minute, strecoara si bea trei cani pe zi.

2 Urzica. O alta planta care favorizeaza eliminarea apei din organism este urzica. Infuzia preparata din aceasta planta actioneaza ca diuretic natural, creste fluxul urinar si curata caile urinare. Peste o lingurinta de frunze uscate de urzica toarna 200 ml de apa fierbinte si lasa la infuzat 10 minute. Este indicat sa bei trei cani de ceai pe zi.

3 Coada-calului. Recunoscuta pentru beneficiile pe care le aduce tractului urinar, coada-calului favorizeaza eliminarea pietrele de la rinichi, dar actioneaza si ca un dezinfectant urinar. De asemenea, are proprietati diuretice, stimuland eliminarea apei in exces. Prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta si din 250 ml de apa clocotita. Lasa la infuzat cinci minute, strecoara si bea ceaiul intre mese, cate trei cani pe zi.

4 Matasea de porumb. Recunoscuta pentru efectele sale diuretice, matasea de porumb favorizeaza eliminarea apei si a sarurilor in exces aflate in organism. De asemenea, este indicata in tratarea problemelor intregului tract urinar. Toarna 250 ml de apa fierbinte peste doua lingurite deplanta si lasa la infuzat cinci minute. Bea cate doua cani de ceai pe zi.

5 Turita. O alta planta de ajutor in combaterea retentiei de apa este turita. Aceasta are efect diuretic si ajuta la curatarea tractului urinar si a sistemului limfatic. Toarna 250 ml de apa fierbinte peste trei lingurite de planta uscata si lasa la infuzat cinci minute. Bea cate trei cani de ceai pe zi. sursa: clickpentrufemei.ro

S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img