vineri, 29 martie, 2024

DNA are deschise mai multe anchete in spitale. Kovesi nu vrea sa dea nume de medicamente

Distribuie:

Publicat:

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, luni, ca DNA are in derulare mai multe anchete care vizeaza achizitiile publice facute de diferite spitale din Bucuresti si alte localitati, insa nu poate confirma pentru ce produse, medicamente sau tipuri de aparatura medicala.

“Avem foarte multe anchete care vizeaza achizitii publice. In ceea ce priveste frauda in achizitiile publice in domeniul sanatatii, pot sa va spun ca avem in derulare mai multe anchete care vizeaza mai multe achizitii publice de la diferite spitale, atat din Bucuresti, dar si din celelalte localitati ale Romaniei.

Nu va pot confirma pentru ce produse, pentru ce medicamente, pentru ce tipuri de aparatura medicala, pentru ca aceste investigatii sunt confidentiale”, a spus Kovesi, raspunzand unei intrebari despre posibila implicare a DNA in ancheta Hexi Pharma, la iesirea de la dezbaterea “Coruptia in sistemul de sanatate – prevenire si investigare. Experienta, bune practici si provocari”.

Ea a precizat ca, pe masura ce procurorii anticoruptie vor finaliza cercetarile si vor face actele necesare demararii procedurilor de inculpare, vor fi facute public informatiile despre aceste cazuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img