marți, 23 aprilie, 2024

DNA inregistreaza esec dupa esec! Inca un dosar important a fost clasat

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a scapat de dosarul deschis de DNA doar in baza unui denunt formulat de fostul primar din Jilava, Adrian Mladin. Potrivit unui raspuns al DNA pentru Sursa Zilei, procurorii au clasat dosarul la data de 9 ianuarie, dupa aproape un an de la demararea anchetei.

„La data de 09 ianuarie 2018, in dosarul la care faceti referire, procurorii din cadrul DNA au dispus solutia clasarii fata de persoana mentionata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si santaj intrucat faptele nu exista, deoarece, in cauza, nu au fost descoperite probe care sa stabileasca o legatura intre foloasele primite de inculpat si anumite actiuni sau inactiuni ale acestuia, din perspectiva calitatii sale de secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care sa-i produca anumite beneficii martorului”, se arata in raspunsul DNA.

Procurorii anticoruptie au dispus, in februarie 2017, punerea in miscare a actiunii penale fata de presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, pentru luare de mita si santaj.  Potrivit unui comunicat al DNA de la acea vreme, Petrache era la data faptelor, in anul 2008, secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img