vineri, 29 martie, 2024

Doctorita spagara Simona Botez se intoarce in cabinet

Distribuie:

Publicat:

Simona Botez, unul din medicii din Sectia Obstretica-Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui (SJU), acuzata ca a luat mita si ca a efectuat ilegal intreruperi de sarcina si care si-a pierdut dreptul de a profesa inca din luna ianuarie, are liber sa profeseze.

Potrivit magistratilor Tribunalului Vaslui aceasta are unele restrictii, poate profesa doar in sistemul medical privat si nu are dreptul de a efectua operatii de intrerupere de sarcina. Decizia nu este una definitiva si poate fi atacata, cu apel, in termen de doua zile de la comunicare.

Acuzatiile care i se aduc medicului sunt de luare de mita, fals intelectual si infractiunea de intrerupere a cursului unei sarcini aflate in evolutie.
Simona Botez, a primit in anul 2013 suma de 150 de lei pentru ca aceasta sa-si indeplineasca atributiile de serviciu. Aceasta a efectuat o intrerupere voluntara de sarcina. Mai tarziu, a primit suma de 50 de lei, de la aceeasi persoana pentru a i se acorda o atentie medicala corecta in raport cu starea de sanatate.

Mai apoi, la solicitarea unei avocate din cadrul Baroului Iasi, acelasi medic a completat in fals o adeverinta medicala in care a consemnat ca ar fi consultat-o pe aceasta in sectia de la SJU Vaslui.
Medicul Simona Botez nu s-a oprit aici cu primirea de foloase necuvenite, ba mai mult, cu trecerea timpului aceasta pretindea mai multi bani. Ultima acuzatie adusa acesteia este legata de faptul ca a pretins investigatorului sub acoperire suma de 1.600 de lei pentru o intrerupere de sarcina.

In acelasi dosar cu medicul Botez sunt anchetati si medicii Doina Andrei si Adrian Tanasescu din cadrul aceleiasi sectii. Dupa ce ca pretindeau tot felul de sume, faceau avorturi pe banda rulanta, internari fictive, apelativele pe care medicii le foloseau pentru paciente erau demne de dispret. “Vaci”, “scroafe” sau proaste sunt doar cateva din cuvintele jignitoare cu care medicii isi denumeau pacientele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img