vineri, 29 martie, 2024

Documente false descoperite la controlul de frontieră

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia a doi cetăţeni din Republica Moldova, un permis de conducere şi un paşaport, documente ce s-au dovedit a fi false.

*În data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, pasager al unui microbuz cu destinaţia Germania.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a procurat documentul prin intermediul unui prieten din Republica Moldova, plătind suma de 350 de dolari.

*Tot în data de 30 aprilie a.c., în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani, şofer, al unui microbuz cu destinaţia Germania.

La controlul de frontieră, cetăţeanul aflat la volan a prezentat documentele solicitate, iar în urma controlului,  a fost descoperit asupra bărbatului un paşaport simplu, cu însemnele autorităţilor din România, aparţinând unei alte persoane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic.

Persoana în cauză a declarat că documentul nu îi aparţine, nu avea cunoştinţă că este fals şi urma să îl predea unei cunoştinţe în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, respectiv fals material în înscrisuri oficiale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img