joi, 28 martie, 2024

Doi membri ai trupei de punk Pussy Riot au fost debarcati pe Aeroportul Barcelona din cauza starii de ebrietate in care se aflau

Distribuie:

Publicat:

Doi membri ai trupei ruse de punk Pussy Riot, Maria Alehina şi Kiril Maşeka, au fost expulzaţi marţi de la bordul unui avion, pe Aeroportul Barcelona, din cauza stării de ebrietate în care se aflau, a declarat miercuri Garda Civilă pentru AFP potrivit news.ro

Potrivit unui purtător de cuvânt al acestui corp de poliţie, cei doi demembri ai trupei urmau să ia acest zbor către Milano, către ora locală 17.00 (18.00, ora României), însă ”se aflau într-o stare avansată de ebrietate, iar pilotul a decis să cheme Garda Civilă”.

”Agenţii i-au invitat să coboare din avion, ceea ce aceştia au făcut fără să creeze vreo problemă”, a mai declarat el, dând asigurări că nu au fost reţinuţi vreun moment de forţele de ordine.

Trupa tocmai şi prezentase, în mai multe oraşe spaniole, spectacolul Pussy Riot intitulat ”Riot Days”, prezentat drept un amestec de muzică punk şi electronică, de teatru şi imagini documentare, pe care urmau să-l prezinte miercuri seara la Milano.

Acţiunea cea mai cunoscută a Pussy Riot datează din februarie 2012, când mai mulţi membri au interpretat o ”rugăciune punk” împotriva lui Vladimir Putin într-o catedrală, la Moscova.

Trei femei din cadrul trupei – între care şi Maria Alehina – au fost condamnate din această cauză, în august 2012, la doi ani de închisoare, după ce au fost găsite vinovate de ”huliganism motivat de ură religioasă”.

Una dintre ele, Ekaterina Samuţevici, a fost eliberată în octombrie 2012, iar Nadejda Tolokonikova şi Maria Alehina au ispăşit 22 de luni din pedepsele lor.

Rusia a fost condamnată anul trecut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza unor ”multiple încălcări” cu privire la Pussy Riot în 2012.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img