vineri, 29 martie, 2024

Doliu in lumea filmului! A murit actorul Valentin Platareanu, tatal actritei Alexandra Maria Lara

Distribuie:

Publicat:

Actorul si regizorul Valentin Platareanu a murit la varsta de 82 de ani, in Germania, acolo unde se stabilise din 1983. El este tatal cunoscutei actrite Alexandra Maria Lara.

Valentin Platareanu s-a nascut pe 15 noiembrie 1936, in Romania. Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, promotia 1958, la clasa prof. Irina Rachiteanu, a fost actor, regizor si profesor de teatru. Din 1958 pana in 1980, el a jucat mai mult de 30 de roluri la Teatrul National Bucuresti, si a servit in calitate de director adjunct. In 1978-1979 el a regizat „Hernani” de Victor Hugo, „Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare si „The Rivals” de Richard Brinsley Sheridan.

In 1983, Platareanu a parasit Romania si s-a stabilit in Germania impreuna cu sotia sa, Doina, si cu fiica lor, Alexandra. Aceasta avea sa devina o binecunoscuta actrita de talie mondiala, remarcata inclusiv de Francis Ford Coppola si distribuita in filmul sau „Tinerete fara tinerete”. In 1992 a fondat Scoala de Teatru Charlottenburg (Schauspielschule Charlottenburg), cu partenerul sau, Henner OFT, scrie Libertatea

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img