joi, 18 aprilie, 2024

Doliu in lumea muzicii! Pianista Valentina Popovciuc a murit! A luptat cu o boala nemiloasa

Distribuie:

Publicat:

Lumea artistilor e din nou in doliu! Pianista Valentina Popovciuc si-a pierdut viata in lupta cu o maladie necrutatoare. Artista avea 58 de ani, iar diagnosticul crunt l-a primit de la medici in urma cu cativa ani.

Valentina Popovciuc locuia in Galati din 1989, iar Teatrul Muzica si viata muzicala a orasului au castigat un maestru corepetitor de exceptie, o muziciana de inalta distinctie si sensibilitate. Artista a lucrat ca maestru corepetitor la Teatrul Muzical “Nae Leonard” si profesor de pian si corepetitor la Liceul de Arte “Dimitrie Cuclin” si  Facultatea de Arte din Galati, potrivit viata-libera.ro.

Pianista Valentina Popovciuc s-a nascut la 20 septembrie 1959 in Republica Moldova si a absolvit in anul 1982 Institutul de Arte “Gavriil Muzicescu” din Chisinau, sectia muzicologie. Ulterior, regretata artista si-a inceput activitatea de profesor de teoria muzicii si pian si cea de maestru corepetitor.

Pasiunea pentru pian a determinat-o sa urmeze apoi cursurile Facultatii de interpretare muzicala, incepand din 1988, in cadrul Academiei de Muzica “Gavriil Muzicescu” din Chisinau, la clasa prof. Evsei Zac, succesor al scolii ruse din Sankt Petersburg.

Regretata pianista Valentina Popovciuc s-a impus in viata muzicala nationala si a colaborat cu mai multi solisti instrumentisti, dar si de opera, in recitaluri realizate in toata tara si la evenimente de rang international cum ar fi Festivalul “George Enescu”. Pianista Valentina Popovciuc a murit luni, dupa o lupta grea, cu o boala necrutatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img