marți, 16 aprilie, 2024

DOLIU IN ROMANIA! Academicianul Alexandru Vulpe a murit

Distribuie:

Publicat:

Academicianul Alexandru Vulpe, director al Institutului de Arheologie “Vasile Parvan” al Academiei Romane, a decedat la varsta de 84 de ani.

 “Ne-a parasit astazi un mare arheolog, profesor si om de carte. Academicianul Alexandru Vulpe, directorul Institutului de Arheologie V. Parvan, presedintele sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane, emeritus al Universitatii din Bucuresti, a plecat dintre noi. Sit Tibi Terra Levis. Va ramane intodeauna cu noi amintirea cursurilor erudite, a generozitatii sale fata de studenti si colegi deopotriva, exemplul unei vieti care ne-a facut lumea mai frumoasa”, a anuntat Departamentul de Istorie antica, Arheologie, Istoria Artei al Universitatii din Bucuresti, marti, pe contul sau de pe platforma de socializare Facebook.

Arheolog si doctor in istorie, Alexandru Vulpe, nascut pe 16 iunie 1931, la Bucuresti, a fost presedinte al Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane si director al Institutului de Arheologie “Vasile Parvan” al Academiei.

Din 1996, Alexandru Vulpe a fost membru corespondent al Academiei Romane, iar din 2009 a fost ales membru titular al Academiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img