joi, 25 aprilie, 2024

Doliu în lumea filmului! Un regizor legendar a murit

Distribuie:

Publicat:

Lumea filmului este în doliu! Un regizor legendar s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani. Vestea a venit ca un fulger pentru toată lumea! În trecut, acesta a fost numit de critici „cel mai bun regizor pe care Londra l-a văzut vreodtă”.

Lumea filmului este în doliu în aceste momente. Peter Brook, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori din secolul XX, a murit ieri. Artistul s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani. Vestea tristă a venit ca un fulger pentru toți cei ce l-au cunoscut.

Doliu în lumea filmului

Puțini sunt cei ce nu au auzit măcar o singură dată de Peter Brook, mai ales pentru că este o adevărtă legendă a teatrului. Momentan, nu a fost anunțat motivulul decesului. Celebrul regizor și-a urmat ani buni cariera în Franța. Timp de 35 de ani a coordonat teatrul Bouffes du Nord, potrivit agerpres.ro

Cunoscutul regizor s-a bucurat de o carieră lungă și de succes. Peter Brook s-a născut în Marea Britanie, dar o bună parte din viață și-a petrecut-o în Franța. Acesta a avut numeroase spectacole, dar în anul 2010 a renunțat să mai conducă teatrul Bouffes du Nord, pe vremea când avea 85 de ani. Cu toate astea, regizorul a mai montan anumite scene.

Vestea decesului a venit ca un fulger pentru toți cei ce l-au cunoscut și apreciat pe Peter Brook, care va rămâne o adevărată legendă a teatrului.

Peter Brook a montat multe spectacole celebre

Cu toții am auzit măcar pentru o singură dată de Shakespeare. Ei bine, celebrul Peter Brook aa montat numerose piese ale autorului. Unul dintre cele mai cunoscute spectacole pe care le-a avut este „Mahbharata”, film ce a apărut pe micile ecrane în anul 1989.

Peter Brook a fost numit „cel mai bun regizor pe care Londra l-a văzut vreodtă” de criticii de teatru, în anii 1900. Din păcate, acesta va rămâne doar o amintire în sufletele oamenilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img