sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Doliu pentru Biserica Ortodoxa Romana. Un preot iubit si apreciat de credinciosi s-a stins la 47 de ani

Distribuie:

Publicat:

O veste cutremurătoare a zguduit astăzi Biserica Ortodoxă Română. Părintele Istrate Iovu s-a stins din viață la doar 47 de ani. Moartea părintelui Istrate Iovu a șocat pe toată lumea, lăsând în urmă regrete adânci în inimile familiei, ale apropiaților, dar și în sufletele celor care îi ascultau cu drag pildele și Slava către Dumnezeu. Și mai sfâșietor este faptul că preotul a murit la doar 47 de ani.

Ceea ce a dus la moartea părintelui au fost probleme cardiace. Din cauza stării sale de sănătate ultimele clipe de viață și le-a trăit la spital, la o clinică de specialitate din Târgu Mureș. Potrivit bistrițeanul.ro, părintele Istrate Iovu a dus o viață cinstită, bisericească, vreme de 20 de ani. Însă, problemele de inimă cu care s-au confruntat l-au făcut pe acesta să se retragă la vârsta de 43 de ani. Atunci, preotul s-a pensionat de boală.

Timp de douăzeci de ani, părintele Istrate Iovu a slujit ca preot în localitatea Chețiu. A fost un preot îndrăgit de toți locuitorii, iubindu-l pentru modul în care susținea slujbele religioase și admirându-i harul vorbirii. Chiar dacă avea probleme de inimă, preotul a mai oficiat câte o slujbă la Sigmir și în Biserica de pe Valea Ghinzii. Din păcate însă, ziua lui de naștere, ce a avut loc în februarie, a fost sărbătorită printre doctori, deoarece problemele sale de sănătate s-au acutizat de câteva luni.

„A fost unul dintre preoții înzestrați cu har, care a slujit mulți ani în Chețiu. În ultimii ani se mutase la Bistrița, unde avea și casă. A fost un bun slujitor al cuvântului lui Dumnezeu și s-a dăruit tuturor. Îl căutau o mulțime de oameni… Pentru blândețea lui, pentru sfaturile pe care le oferea ca duhovnic. Era foarte căutat… Devenise un fel de tradiție pentru mulți credincioși să meargă la «preotul din Chețiu»…”, a povestit preotul protopop Alexandru Vidican, potrivit bistriteanul.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img