vineri, 29 martie, 2024

Doliu printre artistii de muzica folk! Nicu Alifantis profund indurerat

Distribuie:

Publicat:

Doliu printre artistii de muzica folk. Cantaretul si compozitorul Liviu Nechita, un nume extrem de apreciat in randul artistilor de muzica folk, a pierdut lupta cu cancerul. Liviu Nechita a murit la varsta de 47 de ani, la data de 4 februarie. (Cum ajunsese dependent de droguri fiul vitreg al Elenei Carstea, mort la doar 30 de ani).
Anuntul disparitiei lui a fost facut de curand, iar vestea l-a intristat pe Nicu Alifantis, cel care il aprecia si credea enorm in potentialul lui.
“O veste trista mi-a ajuns asta seara la urechi. A incetat din viata Liviu Nechita. Cine era Liviu Nechita? Un om. Un om talentat, generos, sincer, onest. Ne-am cunoscut prin intermediul lui Marius Matache in 24 octombrie 2014 la Iasi, la un concert dat in memoria poetului Dan Giosu, Dumnezeu sa-l odihneasca, cu care Liviu a fost foarte bun prieten. Cred ca ne-am conversat la acea prima si ultima intalnire vreo ora, atat. Apoi ne-am despartit. Eu la Bucuresti, el la Milano unde traia. Atat l-am cunoscut, o zi si sincer ii duc deja dorul. Dumnezeu sa te-odihneasca si sa te primesca in bratele Sale, Omule!”, au fost cuvintele artistului.

Liviu Nechita a pus bazele Grupului Folk “Prefix 032” din Iasi, infiintat in anul 1955. In anul 1977, trupa a infiintat primul album, fiind prezent la numeroase festivaluri de muzica folk.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img