vineri, 19 aprilie, 2024

„Domnu’ Trandafir” il gasiti la Barlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Intr- o lume in care gadgeturile si internetul sunt cele care atrag adolescenții, la Barlad, un profesor cu har a reușit sa le insufle dragostea pentru muzica unor tineri si sa ii coopteze in doua grupuri de folk pentru care cuvântul succes a devenit la ordinea zilei.

Profesorul de muzica, Cornel Plesu, s-a aplecat cu dragoste si cu multă rabdare asupra unor copilași talentați pe care ii ghidează după sunetul muzicii. Pustii participa la toate concursurile la care sunt invitați venind de acolo încărcați de medalii, iar acest lucru s-a întâmplat si la sfârșitul săptămânii trecute- doua zile pline de evenimente si de premii.

“ In anul Centenarului Unirii cantand pentru unirea tuturor romanilor! Tineretul de astazi are nevoie de adevarate modele de patrioti, de oameni care si-au jertfit viata pentru tara si neam. Sa incercam sa le inoculam dragostea fata de tara, fata de toti romanii de pretutindeni.
Am participat cu grupurile folk ,, Ecou" si ,,Cristal" cu soliștii de muzică folk la Concursul Interjudetean ,, Armonia Artelor" organizat de Scoala Gimnaziala “Manolache Costache Epureanu”. Am reusit un rezultat  excepțional de bun ocupand locul I cu grupul folk ,,Ecou" si locul I si trofeul cu grupul ,,Cristal". La soliști muzică folk am obținut cu elevele Botas Claudia, Bejinariu Raluca, locul I si Parpalea Ana-Maria locul II, la categoria gimnaziu ;cu elevele Secrieru Theea Valentina, Pascal Otilia, locul I la categoria liceu. Eleva Botas Claudia a obținut trofeul la categoriea soliști de muzică folk. Eleva Siriac Magda a obtinut locul I la muzică populară categoria gimnaziu. Multumim organizatorilor, doamnelor prof. Arteni Liliana, Oprea Mihaela, domnilor dir. Jora Bogdan si Bolum Adrian, domnului  inspector Ciubotaru Cristin si intregului colectiv de cadre didactice implicat in organizarea acestui concurs”, ne-a declarat profesorul Cornel Plesu, coordonatorul celor doua grupuri.
Prezenti au fost si la festivalul de muzica, dans si poezie,,Vara crestin europeana pe meleaguri cornastene" din cadrul programului european ,,Copil ca tine sunt si eu". Aici , au reusit sa obțină  pentru al doilea an consecutiv, trofeul festivalului dar si următoarele premii:
-Grupul Ecou-Cupa Festivalului și premiul de excelență
-Grupul Cristal premiul l
-Secrieru Theea-premiul l
-Botas Claudia premiul l
-Pascal Otilia premiul ll
-Călin Maria premiul l
-Parpalea Ana Maria   premiul ll
-Bejenariu Raluca premiul l
-Formația" Dor de joc"premiul l.
Asadar, nimic nu este imposibil dacă realizezi lucrurile cu dragoste si împărtășești din emoția frumosului cu cei din jur. Acest dascăl, Cornel Plesu, a reușit sa le insufle si puștilor pe care ii coordonează toate aceste lucruri iar rezultatele nu au întârziat sa apara!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img