marți, 16 aprilie, 2024

Donald Trump anunta RAZBOIUL economic cu Uniunea Europeana: ‘UE este mai dura decat China’

Distribuie:

Publicat:

Președintele SUA, Donald Trump, a acuzat UE de taxe mari pentru maşinile americane, în timp ce SUA „nu taxează aproape nimic pentru maşinile europene”. Taxele UE pentru maşini sunt de 10% iar cele americane sunt de 2,5% în prezent. UE s-a arătat deschisă spre a micşora taxele ca parte a unui acord comercial însă Washingtonul a respins până în prezent posibile negocieri în acest sens, informează News.ro.

Trump a ameninţat luni Uniunea Europeană că, dacă nu vor participa la negocieri, va creşte taxele pentru maşinile americane, scrie Politico. „Uniunea Europeană este foarte, foarte dură. Foarte dură. Nu acceptă produsele noastre. Nu lasă să intre bunurile fermierilor noştri”, a afirmat Trump la o întâlnire cu guvernatorii americani, conform Casei Albe. El a adăugat că „poate, din unele puncte de vedere, UE este mai dură decât China”.

Washingtonul presează însă UE să includă şi sectorul agricol în discuţii, lucru refuzat de Bruxelles. Trump are la dispoziţie până la jumătatea lui mai pentru a se decide dacă va impune taxe care ar putea ajunge până la 25%, pentru importurile de maşini în numele securităţii naţionale. „Ne ocupăm de această situaţie. I-am informat: „Uitaţi, dacă nu vreţi să negociaţi…”, a afirmat Trump.

Deşi nu a continuat iniţial propoziţia, Trump a adăugat ulterior: „Trebuie să accepte o întâlnire. Şi le-am spus: Trebuie să ne întâlnim. Dacă nu ne vom întâlni, vă vom taxa foarte dur. Şi ne vom întâlni”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img