vineri, 19 aprilie, 2024

Donald Trump mai scapa de un RIVAL la Casa Alba: Unul dintre candidatii democrati si-a anuntat retragerea din cursa prezidentiala

Distribuie:

Publicat:

Singurul candidat hispanic la alegerile primare democrate pentru scrutinul prezidenţial din Statele Unite în 2020, Julian Castro, fost ministru al lui Barack Obama, a anunţat joi că se retrage din cursă, informează France Presse, potrivit AGERPRES.

"Cu o profundă recunoştinţă faţă de toţi susţinătorii mei, îmi închei astăzi campania prezidenţială", a scris el pe Twitter.

"Sunt atât de mândru de tot ce am realizat împreună. Voi continua să lupt pentru o Americă în care toată lumea îşi are locul – sper că vă veţi alătura în această luptă'', a adăugat el.

Nepotul unui imigrant mexican, Julian Castro, în vârstă de 45 de ani, a fost unul dintre primii care şi-a anunţat în ianuarie 2019 candidatura la Casa Albă.

Fost ministru al locuinţelor al lui Barack Obama şi fost primar al oraşului San Antonio, Texas, acest critic feroce al preşedintelui Donald Trump nu a reuşit de atunci să iasă în evidenţă.

Media sondajelor naţionale stabilite de site-ul RealClearPolitics i-au acordat până la retragere doar 1,2% din intenţiile de vot.

În cursa democrată pentru preşedinţie, în care s-au lansat aproximativ douăzeci de concurenţi, au rămas acum doar paisprezece.

Senatoarea de culoare Kamala Harris şi cvadragenarul Beto O'Rourke, de asemenea texan, se numără printre cei care au renunţat în ultimele luni.

Primul vot al alegerilor primare va avea loc pe 3 februarie în Iowa.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden, cu 28,3% din intenţiile de vot potrivit RealClearPolitics, domină în prezent sondajele înaintea senatorilor Bernie Sanders (19,1%) şi Elizabeth Warren (15,1%) ), semnificativ mult mai la stânga decât el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img