vineri, 29 martie, 2024

Donald Trump NU vrea Al Treilea Razboi Mondial dupa lovitura aplicata Iranului: ‘Nu am actionat pentru a porni un razboi, ci pentru a opri un razboi’ (VIDEO)

Distribuie:

Publicat:

Președintele Donald Trump a declarat vineri că a autorizat o lovitura de precizie împotriva uciderea comandantului Forţei Al-Quds, generalul iranian Qassem Soleimani, deoarece acesta pregătea „atacuri iminente și sinistre” asupra americanilor.

Totodata Trump a adaugat : "Dacă americanii sunt amenințați, avem toate țintele deja identificate și sunt pregătit să iau toate măsurile necesare, iar asta se referă în special la Iran".

"Am acţionat pentru a opri un război. Nu am acţionat pentru a porni un război", a explicat preşedintele american.

Însărcinat cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei şi reprezentant în regiune al ayatollahului Ali Khamenei, generalul Soleimani a murit vineri dimineaţă în urma unui raid executat de aviaţia americană cu o dronă asupra convoiului său pe aeroportul din Bagdad. Odată cu el au fost ucise alte 7-9 persoane, conform diferitelor surse.

Printre cei ucişi se numără şi Abu Mehid al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene şi ai cărei militanţi au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad pe 31 decembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img