vineri, 29 martie, 2024

Donald Trump numeste raportul lui Mueller drept ‘cea mai mare farsa din istoria politicii’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump şi-a continuat joi seara atacurile la adresa presei, a democraţilor şi a raportului procurorului special Robert Mueller pe care l-a numit „cea mai mare farsă din istoria politicii” şi a susţinut că îl „exonerează total, complet”, scrie The Guardian, relatează News.ro.

Trump a dedicat jumătate din discursul lui de aproximativ 90 de minute în faţa publicului din Grand Rapids raportului procurorului special Robert Mueller, cel care a investigat posibile legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump la alegerile prezidenţiale din 2016. Trump a numit acuzaţiile „prostii ridicole”.

„Toţi democraţii, politicienii, presa de asemenea – persoane rele. Jurnaliştii necinstiţi, analiştii TV total mincinoşi au ajutat la săvârşirea cele mai mari farse din istoria politicii”, a afirmat Trump.

El a precizat ulterior că investigaţia a fost de fapt un efort „de a anula rezultatele alegerilor din 2016”.

„Nu a fost nimic mai mult decât un efort sinistru de a submina alegerile noastre istorice şi a sabota voinţa poporului american”, a declarat Trump.

El a cerut în repetate rânduri ca cineva să fie tras la răspundere iar publicul a scandat „închideţi-i”. În alte momente, preşedintele a luat peste picior oponenţii democraţi, printre care şi „cel cu gâtul ca un creion Adam Schiff” şi alt membru democrat al Congresului, Jerry Nadler, despre care Trump a afirmat că l-a „învins din nou”.

Deşi Trump a repetat că Mueller nu a găsit niciun „complot şi nicio obstrucţionare” a justiţiei, în rezumatul de patru pagini al procurorului general William Barr este precizat doar că Mueller nu a ajuns la nicio concluzie privind obstrucţionarea justiţiei, însă Barr a precizat că el a decis că nu existe destule dovezi pentru a urmări această pistă.

Democraţii şi republicanii i-au cerut lui Barr să facă public întreg raportul, el refuzând să facă acest lucru până în prezent.

Trump a vorbit şi despre economie asumându-şi meritele pentru o nouă fabrică propusă de Fiat Chrysler în Detroit. Deşi General Motors a anunţat recent că va concedia 18.000 de persoane şi va închide două fabrici în zona Detroit, Trump a asigurat mulţimea că pune presiune pe companie pentru a ţine fabricile deschise. El a promis că va aloca 300 de milioane de dolari pentru Iniţiativa de Restaurare a Marilor Lacuri, deşi ultima sa propunere de buget prevede scăderea cu 270 de milioane a bugetului pentru mediu.

Trump a atacat şi iniţiativa legislativă „Green New Deal” a democraţilor despre care a afirmat că cere eliminarea avioanelor şi a vacilor. Trump a precizat şi că democraţii cer o lege care permite executarea bebeluşilor în Virginia.

Preşedintele a făcut referire şi la zidul de la graniţa cu Mexicul în repetate rânduri, afirmând: „Apropo, construim zidul”. Mai târziu, el a afirmat că va călători la o locaţie neprecizată în câteva săptămâni pentru a dezvălui „secţiuni vaste ale noului zid”, publicul scandând „Construiţi zidul”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img