sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Donald Trump, reactie dura la ‘tradarea’ lui Pence: ‘Nu a avut curajul sa faca ce trebuia facut pentru a proteja tara’

Distribuie:

Publicat:

Donald Trump reacţinează dur după ce vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Trump îl acuză pe "secundul" său de lipsă de curaj.

"Mike Pence nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit făcut pentru a proteja țara noastră și Constituția noastră, oferind Statelor șansa de a certifica un set corectat de fapte, nu cele frauduloase sau inexacte pe care li s-a cerut să le certifice anterior. SUA cere adevărul!", a scris Trump pe reţelele de socializare.

Pence şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie. Preşedintele Donald Trump, care refuză să acorde înfrângerea, i-a cerut lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

Poliţia a ordonat miercuri evacuarea mai multor clădiri ale Congresului SUA, în timp ce susţinătorii lui Donald Trump au demonstrat împotriva certificării victoriei lui Joe Biden în faţa Capitolului, într-o atmosferă foarte tensionată, conform imaginilor transmise de la faţa locului. Mai mulţi protestatari au reuşit să intre în Capitoliu, iau primarul din Washington D.C. a decretat tare de asediu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img