vineri, 19 aprilie, 2024

Dopamina si serotonina, la cote maxime, in 3 pasi!

Distribuie:

Publicat:

Obiceiurile zilnice pe care le avem și rutina pot afecta dopamina și serotonina, așadar iată cum să îmbunătățești nivelul lor în creier.

Numeroși hormoni ne influențează emoțiile și dispoziția, iar doi dintre aceștia sunt dopamina și serotonina, importanți pentru fericire. Obiceiurile zilnice pe care le avem și rutina pot afecta nivelul acestora și modul în care ne simțim.

Dopamina și serotonina funcționează ca neurotransmițători în creier și ajută neuronii să comunice unul cu celălalt. Serotonina, de exemplu, reglează dispoziția și fericirea și este activă în special în două regiuni asociate procesului emoțional și controlului: amigdala cerebrală și cortex prefrontal dorsolateral. Dopamina este implicată în plăcere, motivație, învățare și memorie. Atunci când ne ancorăm într-o activitate care presupune o recompensă sau este asociată fericirii, dopamina joacă rolul de a intensifica ceea ce simțim.

Stresul, genetica și fluctuațiile hormonale pot afecta dopamina și serotonina din creier, iar inflamațiile pot încetini producția și activarea de enzime care le ajută să se divizeze rapid. Din fericire, există câteva strategiii care te pot ajuta să optimizezi dopamina și serotonina, dar și dispoziția pe care o ai.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img